Een Script Schrijven Voor Een Pasgetrouwde Ontmoeting

Inhoudsopgave:

Een Script Schrijven Voor Een Pasgetrouwde Ontmoeting
Een Script Schrijven Voor Een Pasgetrouwde Ontmoeting

Video: Een Script Schrijven Voor Een Pasgetrouwde Ontmoeting

Video: Een Script Schrijven Voor Een Pasgetrouwde Ontmoeting
Video: Een script schrijven 2024, April
Anonim

Je hebt besloten om je eigen trouwscript op te stellen. Het meest cruciale moment van de huwelijksceremonie is de ontmoeting van de pasgetrouwden met ouders en gasten. Het hele verdere gezinsleven van het nieuwe paar zal afhangen van hoe het is georganiseerd. Ik wil er in ieder geval heel graag in geloven.

Een script schrijven voor een pasgetrouwde ontmoeting
Een script schrijven voor een pasgetrouwde ontmoeting

instructies:

Stap 1

Begin ruim voor je bruiloft met het schrijven van je script. Waarschuw van tevoren alle familieleden en vrienden die zijn uitgenodigd over de rollen die ze zullen krijgen. Zoek uit of ze de felicitaties aan het jonge paar alleen zullen voorbereiden of dat ze je zullen vertrouwen.

Stap 2

Denk na over de timing van dit deel van het script. Aan de ene kant moeten alle naaste familieleden zich noodzakelijkerwijs uitspreken en de jongeren zegenen, aan de andere kant moet je de rest van de gasten die wachten op het feestelijke feest niet kwellen. Het beste is als de vergadering niet langer dan 5-10 minuten duurt.

Stap 3

Bepaal of je een bijeenkomst bij de burgerlijke stand organiseert of je beperkt tot zegeningen en felicitaties aan de deur van een café of thuis. Als u van plan bent het pasgetrouwde stel in twee stappen te vieren: na het schilderen en vóór het feest, verdeel de rollen zodat de felicitaties niet worden herhaald. Bedenk of het de moeite waard is om de ceremonie uit te voeren waarbij de jongen worden besprenkeld met snoep, rijst, munten, rozenblaadjes, enz.

Stap 4

Vergeet niet dat ouders, volgens de orthodoxe traditie, de bruid en bruidegom bij de ingang van het huis moeten ontmoeten: de vader zegent de jongeren met een icoon in hun handen, de moeder behandelt ze met brood en zout en feliciteert hen. Bepaal of je stripwedstrijden gaat houden met een brood. Maar bij een moslimhuwelijk wordt de hoofdrol aan het begin van de viering gegeven aan de bruid, die eerst wordt gevoed met honing en boter op een zacht kussen, waarna ze naar de dichtstbijzijnde bron moet gaan en twee emmers water moet brengen. Elke gast moet naar boven komen en een mok water drinken en een paar munten in de tweede emmer doen. Bespreek alle details van zo'n bruiloft met de oudere familieleden van de bruidegom.

Stap 5

Stel, indien nodig, de felicitatiesteksten op (in vers en proza) en verspreid ze onder familieleden en gasten. Gebruik geen kant-en-klare sjablonen. De eenvoudigste gedichten, geschreven vanuit het hart, zullen veel warmer worden ontvangen dan de standaard blanco's, die bij velen bekend zijn, en niet langer serieus worden genomen. Schrijf een geweldig lied ter ere van de pasgetrouwden, waar het over hen en hun toekomstige gezinsleven zou gaan. De verheerlijking wordt gezongen direct nadat de vader de jongeren zegent, de moeder en naaste familieleden feliciteren, en iedereen gaat aan tafel.

Aanbevolen: