Hoe Plezier Te Hebben Op Oudejaarsavond In Mexico

Hoe Plezier Te Hebben Op Oudejaarsavond In Mexico
Hoe Plezier Te Hebben Op Oudejaarsavond In Mexico

Video: Hoe Plezier Te Hebben Op Oudejaarsavond In Mexico

Video: Hoe Plezier Te Hebben Op Oudejaarsavond In Mexico
Video: HOW WE DO LAS VEGAS CHEAP IN 2020 2024, April
Anonim

Mexico is een mysterieus en origineel land met een tropisch klimaat, een enorme bagage aan culturele tradities en gebruiken. Ze is over de hele wereld beroemd om haar ongewone, kleurrijke en lawaaierige vakanties. Het nieuwe jaar is geen uitzondering. De viering ervan gaat noodzakelijkerwijs gepaard met grootse carnavals en ongelooflijk vuurwerk. Er zijn ook speciale nieuwjaarsrituelen in het land.

Hoe plezier te hebben op oudejaarsavond in Mexico
Hoe plezier te hebben op oudejaarsavond in Mexico

De belangrijkste nieuwjaarstraditie in Mexico is het aan een touw hangen van een aarden vat - piñata, waarin geschenken in de vorm van snoep, speelgoed en nieuwjaarssouvenirs worden geplaatst. De deelnemers worden geblinddoekt en proberen om de beurt het vat te breken met een stok.

De lokale bevolking organiseert graag een soort theatervoorstelling - Las Pasadas. Ze spelen korte scènes bij elk huis en worden beloond met verschillende lekkernijen - aromatische peperkoek, fruit, wijn.

De Mexicaanse nieuwjaarstafel onderscheidt zich door zijn overvloed en vele nationale gerechten. De meest populaire zijn kejena - gebakken kip of kalkoen met rijst en groenten, fufu - bananenballen met saus, die worden geserveerd met vleesgerechten. De nieuwjaarstafel is noodzakelijkerwijs versierd met druiven en, natuurlijk, de nationale Mexicaanse alcoholische drank - tequila. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, eten Mexicanen geen tequila met limoen en zout, maar wassen het weg met natuurlijk tomatensap, rijkelijk op smaak gebracht met chili.

Nog een populair nieuwjaarsritueel van de Mexicanen: veeg tijdens het luiden van de klok al het vuile linnen uit het huis met een bezem, en daarmee alle problemen, ruzies en wrok die zich het afgelopen jaar hebben opgehoopt. Iedereen die ervan droomt om in het nieuwe jaar te reizen, moet zich inpakken met een ingepakte koffer.

Iedereen kan deelnemen aan de talrijke nieuwjaarscarnavals die door de straten van de stad paraderen. Samen met dansers in kleurrijke kostuums lopen hele live-orkesten door de stad en voeren ze nationale muziek uit. Op oudejaarsavond worden op alle pleinen beurzen en wedstrijden gehouden voor iedereen.

Meestal zijn op de ochtend van 1 januari alle straten van Mexicaanse steden leeg, maar tegen de avond gaan de bewoners naar lanen en pleinen en blijven luidruchtig de vakantie vieren die al is aangebroken - ze hebben plezier met vrienden, glimlachen, onthoud de namen van katholieke heiligen en lanceer vuurwerk.

Aanbevolen: