Wat Is Paasborduurwerk?

Inhoudsopgave:

Wat Is Paasborduurwerk?
Wat Is Paasborduurwerk?

Video: Wat Is Paasborduurwerk?

Video: Wat Is Paasborduurwerk?
Video: Haddaway - What Is Love 2024, Mei
Anonim

Borduren is een volkskunst die sterk wordt geassocieerd met tradities en gebruiken. Eerder, van jongs af aan, werd dit soort handwerken aan meisjes geleerd. De kennis van welke kleur draden de feeststemming moesten overbrengen, hoe het juiste patroon voor de paasfoto te kiezen, werd van generatie op generatie doorgegeven.

Wat is paasborduurwerk?
Wat is paasborduurwerk?

instructies:

Stap 1

Pasen is een van de meest gerespecteerde christelijke feestdagen. De voorbereiding voor deze dag begint van tevoren: gelovigen vasten, ruimen hun huis op, gaan naar de kerk, beschilderen eieren en bakken taarten. Versier het huis en de maaltijd met paassymbolen. Voor deze doeleinden waren handdoeken en servetten met een geborduurd paaspatroon nodig.

Stap 2

Er zijn veel verschillende patronen, technieken en composities van borduurwerk rond het thema Pasen. Borduurpatronen voor een paasei, zonder welke het simpelweg onmogelijk is om een paashanddoek voor te stellen, zijn te vinden op verschillende gespecialiseerde sites gewijd aan de paasvakantie of borduurwerk als zodanig (https://hmhome.ru/2011/03/23/ sxemy-dlya-vyshivki- pasxalnyx-yaic /). Borduurwerk zal absoluut elk textiel op een gunstige manier versieren, er iets speciaals aan toevoegen. U kunt een ornament of een afbeelding borduren. Het belangrijkste is dat het goed past bij het thema van de vakantie zelf.

Stap 3

Maak onderscheid tussen plat, sier- en decoratief borduurwerk. Een bijzondere techniek is natuurlijk kruissteek. En Pasen is een aangename gelegenheid om het onder de knie te krijgen.

Stap 4

In de regel verbeelden feestelijke servetten een paastaart met een kaars of beschilderde eieren op een bord. Het opschrift "Christus is opgestaan!" is een karakteristiek kenmerk van dergelijk borduurwerk. U kunt kralen gebruiken om het geborduurde item meer helderheid en elegantie te geven.

Stap 5

Traditioneel gebruiken naaisters rode, gele, blauwe, gouden kleuren in borduurwerk. Groen kan een goede manier zijn om een afbeelding op te frissen, maar het moet heel voorzichtig en met mate worden gebruikt. Voor dergelijk werk zijn circuits die in een gespecialiseerde winkel zijn gekocht of gemaakt met programma's zoals WinStitch, PCStitch en andere geschikt. De kruissteektechniek vereist zeker veel geduld en aandacht, maar het resultaat is de moeite waard.

Stap 6

Probeer een compositie in je product te bouwen waarin alle elementen qua kleur goed bij elkaar passen. Zorg er bij het kiezen van een patroon voor dat u de symmetrie behoudt. Herhaal enkele elementen van je patroon meerdere keren, zodat je een ritmische opbouw van de afbeelding kunt krijgen.

Aanbevolen: