Wat Is Cavalcata Sarda

Wat Is Cavalcata Sarda
Wat Is Cavalcata Sarda

Video: Wat Is Cavalcata Sarda

Video: Wat Is Cavalcata Sarda
Video: La Cavalcata Sarda di Sassari 2024, April
Anonim

Je hebt vast wel eens gehoord van zo'n beroemde feestdag als Cavalcata Sarda, die jaarlijks wordt gevierd op Sardinië, de hoofdstad van het Italiaanse eiland. Dit is een behoorlijk kleurrijk en spectaculair evenement, waar een enorm aantal mensen samenkomt.

Wat is Cavalcata Sarda
Wat is Cavalcata Sarda

Sarda cavalcata wordt gevierd in de beroemde Italiaanse stad Sassari op de voorlaatste zondag van mei. Het wordt bijgewoond door kolommen te voet en te paard. Dankzij dit leuke evenement kunnen reizigers, inwoners en gasten van de stad kennis maken met alle tradities en kenmerken van de verschillende regio's van het eiland Sardinië.

Deze feestdag werd voor het eerst gehouden in 1899 ter ere van de komst van koning Umberto en zijn vrouw naar het eiland Sardinië. Toen namen ongeveer drieduizend mensen deel aan de Cavalcata Sarda. Sinds 1951 wordt de vakantie beschouwd als een traditioneel volksfeest, dat een groot aantal toeristen trekt. Bijzonder zijn de traditionele klederdrachten die de deelnemers aan dit evenement dragen en demonstreren.

Tijdens de vakantie treden cabaretiers en stunts op, tonen trucs en andere optredens. Even later, 's avonds, begint Sardijnse muziek te klinken voor alle aanwezigen en worden er wedstrijden gehouden onder de dansers. Dit gaat allemaal door tot in de vroege ochtend, dus de Cavalcata Sarda wordt beschouwd als een grootschalig en spectaculair evenement.

De Cavalcata Sarda presenteert echter, net als andere festivals op Sardinië, een chique en opwindend programma met folkloristische optredens en uitvoeringen, concerten, liederen en traditionele dansen. Deelnemers in nationale kostuums vormen een plechtige processie van voetgangers- en paardenkolommen, versierd met bloemen en marcheren naar de plaats van het festival. Daar wordt verondersteld om jezelf op te frissen met gekookte lokale gerechten, en na een heerlijke lunch beginnen wedstrijden tussen ruiters, waar sterke mannen geweldige trucs uitvoeren. Trouwens, elk jaar wordt de plaats van het Cavalcata-feest gewijzigd door de beslissing van de lokale autoriteiten. Het kan een hippodroom, een stadion of het centrale deel van de stad Sardinië zijn.

De Cavalcata Sarda is een waar volksfeest dat de geschiedenis, tradities en cultuur van het eiland Sardinië weerspiegelt. Bewoners nemen er met veel plezier aan deel en verkleden zich in kostuums en attributen uit het tijdperk van koning Umberto. Om de vakantie vrolijker te maken, versiert iedereen zijn huizen, paarden en kostuums met bloemen.

Aanbevolen: