Matchmaking Van De Bruid Is Een Russische Gewoonte

Matchmaking Van De Bruid Is Een Russische Gewoonte
Matchmaking Van De Bruid Is Een Russische Gewoonte

Video: Matchmaking Van De Bruid Is Een Russische Gewoonte

Video: Matchmaking Van De Bruid Is Een Russische Gewoonte
Video: Житие Преподобной матери нашей Ефросинии Суздальской . 2024, April
Anonim

Matchmaking is een oude Russische huwelijksceremonie die nodig is voor gezinnen om het eens te worden over het huwelijk en voor pasgetrouwden om ouderlijke zegeningen te ontvangen. Tijdens deze ceremonie werden verschillende tekens en gebruiken waargenomen, waarvan het aantal het geluk en de rijkdom in het gezinsleven beïnvloedde.

Matchmaking van de bruid is een Russische gewoonte
Matchmaking van de bruid is een Russische gewoonte

In verschillende delen van het land was de matchmaking van de bruid iets anders, maar het algemene deel was hetzelfde. Matchmaking bestond uit het feit dat koppelaars naar het huis van de familie van de bruid kwamen en ze aan tafel gingen zitten. Feestelijke lekkernijen werden voorbereid en beide partijen begonnen een lang gesprek te voeren, waarbij de belangrijkste dingen onderweg werden besproken.

Er waren verschillende gebruiken van matchmaking, bijvoorbeeld om de bruid lange tijd niet te laten zien, tot de dag van de show. Op sommige plaatsen waren er tekens die de houding van de bruid uitdrukten. Het vegen van de vloer van de drempel betekende bijvoorbeeld de wens om te trouwen, en de richting naar de drempel gaf aan dat de koppelaars moesten vertrekken.

De matchmaking eindigde in de middag van de show, toen de bruidsschat werd getoond aan de familie van de bruidegom. Het meisje had ook de taak om zich op haar best te laten zien, maar ze kon haar nette kleren maar drie keer wisselen. Toen de bruid voorbij was, bracht de moeder van de bruid de bruidegom bedwelmde honing in een mok. Men geloofde dat als een man één grote slok nam, waarin hij honing dronk, hij ermee instemde. Als hij een beetje dronk, werd gesuggereerd dat hij en zijn gezin niet in de stemming waren om te trouwen.

De implicatie was dat geschenken voor de matchmaking van de bruid van beide kanten werden gegeven. Van de kant van de bruidegom werden alle sieraden gepresenteerd, maar de bruid moest geschenken maken aan de hele familie van de bruidegom. De toekomstige schoonmoeder en familieleden van de man kregen prachtige sjaals, de schoonvader en mannelijke familieleden kregen linnen voor overhemden.

Moderne matchmaking van de kant van de bruid is iets gemakkelijker, al was het maar omdat matchmakers komen wanneer ze worden verwacht, en niemand zal ze weigeren. In een moderne setting staat de bruid voor de taak om op een positieve manier herinnerd te worden door de koppelaars. U kunt een bruidsschat maken door zelf iets traditioneels en feestelijks te naaien. Nu kan matchmaking worden gezien als een excuus om toekomstige familieleden te verzamelen om de details van het leven en toekomstplannen te weten te komen. Het is wenselijk dat de bruid, net als vroeger, eruitziet als een toekomstige minnares, alcohol vermijdt en zich terughoudend gedraagt.

Aanbevolen: