Wat Geef Je Een Collega Voor Zijn Verjaardag

Inhoudsopgave:

Wat Geef Je Een Collega Voor Zijn Verjaardag
Wat Geef Je Een Collega Voor Zijn Verjaardag

Video: Wat Geef Je Een Collega Voor Zijn Verjaardag

Video: Wat Geef Je Een Collega Voor Zijn Verjaardag
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

In vriendelijke teams is er een traditie volgens welke het gebruikelijk is om hun collega's te feliciteren met hun verjaardag en andere belangrijke gebeurtenissen. Bij het kiezen van een cadeau moet je echter soms hard werken.

Wat geef je een collega voor zijn verjaardag
Wat geef je een collega voor zijn verjaardag

Wat te geven aan een collega op zijn verjaardag

Het is gebruikelijk dat collega's neutrale geschenken geven, niet te persoonlijk. Als een persoon al heel lang werkt en de relatie in het team vrij hecht is, kun je van tevoren van de jarige te weten komen wat hij precies als cadeau zou willen ontvangen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat alle medewerkers voor ongeveer hetzelfde bedrag cadeaus krijgen, zodat er later geen onenigheid in het team ontstaat.

Een uitzondering kunnen jubilea, huwelijksgelukken en de geboorte van een kind zijn.

Een goed cadeau voor een vrouw kan een soort kleine huishoudelijke apparaten zijn - een multicooker, een dubbele boiler, een strijkijzer, een blender, een koffiezetapparaat, een snelkookpan of een mixer. Een man kan worden gepresenteerd met een set gereedschap, een fles, een verrekijker. Als de jarige een auto heeft, kun je hem een navigator, radiobandrecorder, videorecorder of een ander accessoire voor zijn voertuig geven.

Voordat je echter zo'n cadeau kiest, moet je ervoor zorgen dat de jarige dit ding nog niet heeft en dat hij het echt nodig heeft.

Nou, als je de hobby's van de jarige kent, dan kun je hem precies het cadeau geven dat je leuk vindt. Als een man een hobby heeft - vissen, zal hij zeker blij zijn met een nieuwe hengel of wobbler. Als zijn hobby computers is, kun je een nieuw computergadget oppikken - een fraai toetsenbord, joystick, geheugenkaart, schijf met een nieuw programma. Kunstliefhebbers zullen blij zijn met het nieuwe boek. Concertkaarten blijven te allen tijde een goed cadeau, maar in dit geval moeten er twee kaarten worden gegeven zodat de jarige het evenement met zijn wederhelft kan bijwonen. Een vrouw kan blij zijn met een set kwaliteitsgerechten of een servies. Het is goed om cadeaus met gravure als aandenken te geven.

Geld wordt beschouwd als het meest universele geschenk. Vaak heeft het bedrijf een traditie om geld in te zamelen voor cadeaus voor verjaardagen. Elke maand leveren medewerkers een bepaald bedrag in en met dit geld feliciteren ze vervolgens de jarige. Het is goed als de administratie ook meedoet aan dit proces en een bepaald bedrag aan de gift toevoegt.

Organisatie van felicitaties

Iedereen is blij met aandacht. Daarom is het goed als een medewerker op zijn verjaardag omringd wordt door aandacht van collega's. Je kunt ballonnen kopen en je kantoor ermee decoreren. Het is een goed idee om uw felicitaties op een prominente plaats te posten. Daarin kun je warme woorden en wensen in poëtische vorm schrijven, vrolijk versieren en zelfs een vriendelijke karikatuur tekenen. De traditie van het plaatsen van dergelijke felicitaties helpt collega's om de verjaardag van de werknemer niet te vergeten en hem op tijd te feliciteren.

Een boeket bloemen is natuurlijk een belangrijke aanvulling op het cadeau. Het is fijn als medewerkers niet elke keer dezelfde bloemen krijgen, maar telkens het boeket individueel wordt geselecteerd.

Aanbevolen: