Is Het Een Slecht Voorteken Om Cadeaus Te Doneren?

Inhoudsopgave:

Is Het Een Slecht Voorteken Om Cadeaus Te Doneren?
Is Het Een Slecht Voorteken Om Cadeaus Te Doneren?

Video: Is Het Een Slecht Voorteken Om Cadeaus Te Doneren?

Video: Is Het Een Slecht Voorteken Om Cadeaus Te Doneren?
Video: Когда дарить кошелек нельзя и к чему это приведет 2024, Mei
Anonim

Vragen over of het mogelijk is om geschenken te herverdelen, of het een slecht voorteken is, waarom het niet zou moeten, worden steeds relevanter. Heel vaak krijgen we allemaal de "verkeerde" geschenken, de vraag is of het de moeite waard is om ze terug te brengen naar de winkel zonder ze te openen, of ze aan iemand te geven die er blij mee zal zijn.

Is het een slecht voorteken om cadeaus te doneren?
Is het een slecht voorteken om cadeaus te doneren?

De belangrijkste reden om cadeaus te geven is overbodig. Je hebt bijvoorbeeld een skateboard aan een schaker gegeven, natuurlijk kan de schaker je bedanken, het skateboard in de kast leggen en het vergeten, of het aan zijn broer geven, die al heel lang wil proberen te skaten. lange tijd. De tweede optie ziet er van alle kanten redelijker uit.

Opslaan of geven

In feite vormt de ethische kant van het geven van geschenken de kern van het voorteken. Meestal besteden mensen die een cadeau voor je kiezen er energie, geld, tijd en emoties aan. Het is gewoon onfatsoenlijk om zulke geschenken te herverdelen. Dit geldt met name voor geschenken die met uw eigen handen zijn gemaakt - schilderijen, gebreide artikelen, fotolijsten. Maar soms geven ze de "skateboards", dat wil zeggen geschenken die zijn gemaakt volgens het principe "nou, ik zou in ieder geval iets moeten geven". Bovendien kunnen dergelijke geschenken behoorlijk duur zijn, maar volkomen zinloos voor de persoon aan wie ze worden aangeboden. Wat betreft cosmeticasets, beeldjes, fotoalbums en andere dingen, je kunt ze natuurlijk aan iemand anders geven, maar het is de moeite waard om na te denken over wie dergelijke spullen überhaupt nodig heeft.

Wetenschappers geloven dat het zelfs nuttig is om geschenken opnieuw te presenteren. Op zijn minst is dit minder aanstootgevend voor de oorspronkelijke cadeaugevers.

Er zijn veel argumenten om goede, maar onnodige dingen om te leiden. Dit geldt vooral voor de dingen die je al hebt. Heel vaak geven ze dubbele huishoudelijke apparaten - blenders, snelkookpannen of steamers. Dit zijn prachtige, nuttige machines die voor iedereen nuttig kunnen zijn. Het probleem is dat je zulke dingen misschien al hebt, dus in plaats van zo'n geschenk in de kast te leggen, is het beter om het aan een vriend of familielid te geven die het nodig heeft. Vertel de donor gewoon niet dat zo'n geschenk overbodig is, het kan zelfs de meest goedaardige en vrolijke persoon van streek maken.

Kijk voordat je een cadeau schenkt naar de verlanglijst van de potentiële ontvanger. Er zijn talloze apps op sociale media die het gemakkelijk maken om de juiste cadeaus voor elkaar te vinden.

Waarom is dit een slecht voorteken?

Wat het voorteken zelf betreft, het uiterlijk is te danken aan het feit dat gepersonaliseerde geschenken in de oudheid werden beschouwd als een vat van geluk. Dienovereenkomstig betekende het geven van een geschenk aan een andere persoon vrijwillig uw geluk opgeven. In de moderne wereld, waar geschenken meestal kant-en-klaar worden gekocht en niet door donateurs worden gemaakt, heeft dit teken zijn betekenis verloren.

Aanbevolen: