Wat Niet Onder De Boom Te Leggen: Top 10 Meest Ongelukkige Cadeaus

Inhoudsopgave:

Wat Niet Onder De Boom Te Leggen: Top 10 Meest Ongelukkige Cadeaus
Wat Niet Onder De Boom Te Leggen: Top 10 Meest Ongelukkige Cadeaus

Video: Wat Niet Onder De Boom Te Leggen: Top 10 Meest Ongelukkige Cadeaus

Video: Wat Niet Onder De Boom Te Leggen: Top 10 Meest Ongelukkige Cadeaus
Video: DIY Kamer Decoratie! 10 DIY Kamer Decoratie Ideëen for Tieners! (DIY Muur Decoratie, Kussens, etc.) 2024, Mei
Anonim

Het internationale bedrijf MasterCard heeft een grootschalig pan-Europees onderzoek gedaan naar nieuwjaarsgeschenken. Meer dan 15.000 mensen uit 17 landen namen eraan deel en op basis van de resultaten werd een lijst samengesteld met de meest ongewenste nieuwjaarsgeschenken, zowel in Rusland als in Europa als geheel.

Wat niet onder de boom te leggen: top 10 meest ongelukkige cadeaus
Wat niet onder de boom te leggen: top 10 meest ongelukkige cadeaus

"Zwarte lijst" van nieuwjaarsgeschenken voor Rusland

Kantoorbenodigdheden stonden op de eerste plaats op de lijst - bijna tweederde van de respondenten (64%) vond dit idee erg onsuccesvol. Daarom, ongeacht hoe u uw vrienden en kennissen wilt presenteren met schattige dagboeken of dure pennen, onthoud - de meesten zullen teleurgesteld zijn.

Een stofzuiger en een broodrooster - zulke handige dingen in het huishouden, erg populair als cadeau voor familieleden, blijken ook niet de beste keuze te zijn. Ze namen de tweede en derde plaats in, en met een minimale kloof - 57% van de respondenten zou geen stofzuiger als cadeau willen krijgen, een broodrooster - 56.

Eetbare geschenken stonden op de vierde plaats in de "anti-rating" van het nieuwe jaar. Aangename toevoegingen aan de nieuwjaarstafel zullen niet worden gewaardeerd door 53% van de inwoners van Rusland. Wat opmerkelijk is, volgens andere peilingen, kan worden geconcludeerd dat eetbare geschenken ook drank bevatten - zo'n populair geschenk als een "fles goede alcohol" wordt heel vaak opgenomen in de beoordeling van ongewenste.

Keukenaccessoires ronden de vijf smerigste ideeën voor het nieuwe jaar af. Precies de helft van de respondenten zou teleurgesteld zijn als ze een set pannen, een sapcentrifuge of ander kookgerei als cadeau zouden krijgen.

Geld wordt vaak het beste cadeau genoemd. 47% van de Russische deelnemers aan het onderzoek gaf echter toe dat contant geld als cadeau van de kerstman, vanuit hun oogpunt, verre van de beste optie is. Te onpersoonlijk - en vooral voor een geschenk, tenslotte niet de kosten, maar een individuele benadering.

Een liefdadigheidsbijdrage is een relatief nieuw geschenkformaat voor Rusland, dat nu actief wordt gepromoot. Het idee is ongeveer het volgende: de donateur maakt een lijst van liefdadigheidsinstellingen en nodigt de ontvanger van de gift uit om te kiezen waar hij het bedrag overmaakt. In wezen krijgt de hoogbegaafde de kans om 'een goede daad te doen'. Niet iedereen is hier echter blij mee: het gedoneerde goede doel staat op de 7e plaats op de ranglijst.

Producten voor de badkamer en douche in een tijd dat er geen tekort meer is aan zeep, shampoo en scheerschuim in het land is ook niet de beste presentatiemogelijkheid. Daarom stonden de go-to-wash cadeausets, zo gepromoot door supermarkten en cosmeticawinkels, op de achtste regel van de lijst.

Elektronica staat op de negende plaats in de ranglijst van ongewenste geschenken. Er moet echter een uitzondering worden gemaakt voor de "gadgets" die populair zijn onder Russen: smartphones, tablets en digitale camera's worden meestal zeer gunstig beoordeeld.

Beddengoed maakt de "zwarte lijst" van nieuwjaarsgeschenken compleet. Dit is ongetwijfeld handig in het huishouden, maar donoren kunnen lang niet altijd de maat van de deken raden en iedereen heeft een andere smaak qua kleuren.

Hoe is het in Europa?

De pan-Europese lijst met mislukte geschenken voor het nieuwe jaar en Kerstmis verschilt enigszins van de Russische. De goudvis werd hier de absolute leider - het werd opgemerkt door meer dan de helft van de respondenten (52%). Op de tweede plaats - ook een stofzuiger, derde en vierde gedeelde even ongewenste broodrooster en kantoorbenodigdheden. Op de vijfde en zesde plaats staan, net als in Rusland, keukenaccessoires en geldgeschenken.

Voedsel staat op de zevende plaats, donaties aan goede doelen op de achtste plaats, beddengoed op de negende plaats. Bad- en doucheproducten maken de beoordeling compleet.

Maar natuurlijk hebben verschillende landen hun eigen bijzonderheden. In Spanje en Italië werd de titel van het slechtste geschenk bijvoorbeeld contant gewonnen - het werd genoemd door 52 en 45 procent van de respondenten. En 27% van de respondenten uit Turkije gelooft zelfs dat geld als geschenk een reden kan zijn voor een serieuze ruzie.

Aanbevolen: