Hoe De Boom Water Te Geven Om Niet Af Te Brokkelen?

Hoe De Boom Water Te Geven Om Niet Af Te Brokkelen?
Hoe De Boom Water Te Geven Om Niet Af Te Brokkelen?

Video: Hoe De Boom Water Te Geven Om Niet Af Te Brokkelen?

Video: Hoe De Boom Water Te Geven Om Niet Af Te Brokkelen?
Video: Watergeven van bomen, een praktische handleiding 2024, April
Anonim

Een levende boom heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van een kunstmatige - hij straalt een magische sparrengeur uit. Toegegeven, als je de spar niet de juiste zorg geeft, zal de boom snel lelijk worden (naalden zullen afbrokkelen) en stoppen met het afgeven van een naaldgeur.

Hoe de boom water te geven om niet af te brokkelen?
Hoe de boom water te geven om niet af te brokkelen?

Met de juiste zorg, zelfs na drie weken in het appartement, kan de boom eruitzien alsof hij net is gekapt. Maar zorg moet niet alleen water geven, maar ook andere factoren omvatten die het verwelken van de boom kunnen vertragen. Het feit is dat de spar niet lang afbrokkelt en een aangenaam naaldaroma afgeeft, het is noodzakelijk om het drogen van de groene schoonheid te vertragen.

Hoe je dat doet? Om in de kamer waar de boom staat te behouden, is de temperatuur niet hoger dan 18 graden en is de luchtvochtigheid 75% of meer, en ook om de spar tijdig water te geven.

Het luchten van de kamer en het installeren van een luchtbevochtiger lost de eerste twee problemen op, maar wat betreft water geven, zijn er enkele trucs waarmee je de "levensduur" van de boom enigszins kunt verlengen. Over het algemeen geldt dat als je een boom water geeft met gewoon water, de boom na anderhalve tot twee weken geen vloeistof meer opneemt en snel droogt. Maar als u een speciale vloeistof gebruikt om water te geven (een samenstelling die door uw eigen handen is bereid of in een winkel is gekocht), kunt u de periode van wateropname door de spar verlengen.

Dus, zodat de spar niet lang uitdroogt en de naalden niet afbrokkelen, is het noodzakelijk om het onderste deel van de stam in een tank (of een andere container) met water te plaatsen en de boom dagelijks water te geven.

Het is beter om de volgende samenstellingen als watergift te gebruiken:

  • een theelepel citroenzuur, een eetlepel gelatine en 50 gram krijt per 10 liter water;
  • vijf tot zeven aspirinetabletten, 1/2 eetlepel zout en drie tot vier eetlepels suiker in vijf liter water;
  • vijf eetlepels azijn voor vijf liter water.

Als u dagelijks verse oplossingen in de container waarin de spar staat, giet, dan blijft de groene schoonheid zelfs na drie weken vers en zijn de naalden naald voor naald.

Aanbevolen: