Wat Geef Je Een Programmeur?

Inhoudsopgave:

Wat Geef Je Een Programmeur?
Wat Geef Je Een Programmeur?

Video: Wat Geef Je Een Programmeur?

Video: Wat Geef Je Een Programmeur?
Video: Hier moet een beginner aan denken om programmeur te worden !!! 2024, Mei
Anonim

Moeilijkheden bij het kiezen van cadeaus voor geliefden en vrienden komen vrij vaak voor, maar desalniettemin zijn er verschillende universele opties die voor bijna iedereen geschikt zijn. Als het echter om een geschenk voor een programmeur gaat, werken gewone oplossingen misschien niet, omdat het beroep een zekere indruk achterlaat op de levensstijl en het waardesysteem.

Wat geef je een programmeur?
Wat geef je een programmeur?

Er is een wijdverbreid stereotype dat het beste cadeau voor een programmeur geassocieerd moet worden met computers. Tegelijkertijd houden mensen er in de regel geen rekening mee dat er voldoende computers zijn voor een programmeur, zowel op het werk als in het dagelijks leven. Om een echt goed cadeau te maken met een computerthema, moet je bovendien goed thuis zijn in geavanceerde technologieën, anders zal je geschenk geen vreugde brengen.

Een origineel verjaardagscadeau

Als u echter vastbesloten bent een computeraccessoire te doneren, probeer dan af te zien van goedkope gemeenplaatsen zoals een flashstation of een USB-verwarmde mok. Een nieuwe computermuis of -toetsenbord kan een goede optie zijn, maar houd er rekening mee dat de prijs van dit soort professionele spelapparaten behoorlijk hoog kan zijn: tot 5-7 duizend roebel. Als de prijs van het probleem je niet interesseert, is het misschien beter om een nieuwe monitor of videokaart te doneren, maar in het laatste geval is het de moeite waard om de technische nuances vooraf met de geadresseerde te bespreken.

Als een programmeur dol is op online games, kun je hem een virtueel cadeau geven, zoals een tank of een ruimteschip. Houd er rekening mee dat u deze met echt geld zult moeten betalen.

Wat te geven aan de systeembeheerder?

Het beeld van programmeurs als mensen die gescheiden zijn van de realiteit, heeft natuurlijk bepaalde gronden, maar je moet niet alleen stilstaan bij computers en alles wat daarmee samenhangt. Misschien is het beste cadeau daarentegen wel een "out into reality": een picknickset, een parachutesprongcoupon, een kaartje voor een kartcentrum of een paintballspel.

Ook worden problemen met stijl en uiterlijk als een traditioneel "probleem" voor programmeurs beschouwd. Wellicht draagt u met uw gift bij aan een gedeeltelijke oplossing van dit probleem: een stijlvol overhemd of stropdas is dan een goede optie. Bovendien kan de programmeur, net als elke andere man, worden begiftigd met colognes, scheersets, klassieke herenaccessoires zoals een portemonnee of geldclip. Als je een tas of rugzak wilt doneren, kies deze dan zo dat er een tablet of een kleine laptop in past.

Een goed computeraccessoire, dat leuk is om cadeau te krijgen, is een stuur met pedalen om te racen, of een joystick voor een vluchtsimulator.

Boeken behoren ook tot de geschikte opties, maar hier moet je precies weten welk genre interessant is voor de ontvanger van het geschenk. Misschien is het de moeite waard om een zeldzaam leerboek te doneren over de taal waarmee de programmeur werkt. In de regel zijn er niet veel vertaalde zelfstudiegidsen, zelfs niet voor de meest populaire programmeertalen, in de schappen van boekhandels, en ze zijn vrij duur, dus veel beginnende programmeurs leren talen het liefst via internet. Als je een goede vertaalde editie op papier kunt vinden, zal het adagium dat "een boek het beste cadeau is" meer dan ooit waar zijn.

Aanbevolen: