Hoe Kies Je Een Pompoen Voor Halloween

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Pompoen Voor Halloween
Hoe Kies Je Een Pompoen Voor Halloween

Video: Hoe Kies Je Een Pompoen Voor Halloween

Video: Hoe Kies Je Een Pompoen Voor Halloween
Video: Halloween pompoenen vouwen - FUN: origami Halloween pumpkins crafts 2024, April
Anonim

Nu kun je in winkels gemakkelijk souvenir-kunstpompoenen voor Halloween kopen. Het is echter veel interessanter om zelf een gezicht op een rode groente te knippen. Natuurlijke pompoen zal sfeer toevoegen aan de vakantie. Hoe kies je de juiste pompoen voor Halloween?

Hoe kies je een pompoen voor Halloween
Hoe kies je een pompoen voor Halloween

Pompoenen met grappige of enge gezichten zijn een must voor Halloween. In de herfst is het niet moeilijk om deze groente in winkels of op markten te vinden. Maar hoe kies je de juiste pompoen voor Halloween? Waar moet je op letten voordat je koopt?

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een pompoen voor Halloween

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een pompoen voor Halloween is de grootte van de groente. Veel hangt af van wat voor soort tekening je wilt knippen. Het is aan te raden om van tevoren over dit moment na te denken. Middelgrote pompoenen zijn gemakkelijker te hanteren, vooral als je nog nooit eerder een pompoenlantaarn voor de feestdagen hebt gemaakt. Voor kleine pompoenen, om het resultaat schattig te maken, is vaardigheid vereist. Je hebt ook extra geschikt gereedschap nodig, zoals dunne en kleine messen. Het kost veel tijd op een pompoen van indrukwekkende grootte tijdens de voorbereidingsperiode, wanneer het nodig is om het vruchtvlees en alle botten schoon te maken.

Als het in de toekomst niet de bedoeling is om iets van pompoen te koken, dan kun je de voorkeur geven aan licht onrijpe groenten. Je moet er echter op voorbereid zijn dat hun binnenkant behoorlijk taai zal zijn, je zult kracht moeten uitoefenen om ze schoon te maken. Overrijp fruit is op geen enkele manier geschikt om een pompoendecoratie voor Halloween te maken. Ze kunnen aan de binnenkant rotten, de huid is te zacht of te droog.

De traditionele optie is de vrucht van een felrode tint. Maar hier kunt u zich laten leiden door individuele voorkeuren en een pompoen op kleur naar uw smaak kiezen. Het belangrijkste is dat er geen deuken, scheuren, zwarte vlekken op het oppervlak van de groente zijn. Het zal gemakkelijker zijn om gezichten voor Halloween uit te snijden op ronde pompoenen, maar ovale opties zullen ook werken.

Voordat u een groente koopt, is het raadzaam om deze in uw handen te houden om het geschatte gewicht te schatten. Zelfs een kleine pompoen mag niet te licht zijn. Je moet ook op de muren van de vrucht kloppen en luisteren naar wat het geluid zal zijn. Als hij doof is, met een echo, dan is zo'n pompoen geschikt om een lantaarn voor Halloween te maken en om te eten.

Een ander belangrijk punt is de aanwezigheid van een staart in de groente. Als er geen staart is, kan deze pompoenoptie het beste opzij worden gezet. Bij vruchten die overrijp zijn en van binnen rotten, die er heel mooi uit kunnen zien, valt de stengel er vanzelf af. Als de staart er fris of licht gedroogd uitziet, dan is dit een uitzonderlijk pluspunt.

Je kunt in ongeveer een week een pompoen voor Halloween kopen. Nadat je de groente mee naar huis hebt genomen, is het beter om hem ergens op het balkon / loggia achter te laten, maar alleen als het daar niet erg warm en niet te vochtig is. Je hoeft de pompoen niet van tevoren te wassen. Dit moet worden gedaan net voordat het gezicht of patroon wordt gesneden. Anders zal de groente gewoon vergaan in afwachting van de vakantie.

Aanbevolen: