Zomervakantie Zonder Vakantie

Inhoudsopgave:

Zomervakantie Zonder Vakantie
Zomervakantie Zonder Vakantie

Video: Zomervakantie Zonder Vakantie

Video: Zomervakantie Zonder Vakantie
Video: Het Zandkasteel 🏖️210 Zomer 2024, Mei
Anonim

Alle mensen hebben regelmatig rust nodig. Maar wat als er dit jaar geen zomervakantie is? Voor verschillende redenen. Het kunnen financiële problemen zijn, het kunnen spoedklussen op het werk zijn, of het werkseizoen wordt geactiveerd door het warme seizoen. Ook familieomstandigheden kunnen een volledige rust in de weg staan - de ziekte van een van de gezinsleden of iemand van een getrouwd stel komt niet vrij van het werk, maar u wilt samen ontspannen.

Zomervakantie zonder vakantie
Zomervakantie zonder vakantie

Maar ik wil nog steeds rusten. Ja, en je moet je kracht aanvullen. Om dit te doen, moet u uw vrije tijd van het werk zo organiseren dat het maximaal plezier en ontspanning brengt. Zodat het lichaam volledig herstelt en geniet van zonnige zomerdagen.

Slaap

Eerst moet je zorgen voor een goede nachtrust. Open ramen of een goed geventileerde slaapkamer, een fris opgeruimde kamer, beddengoed met zomerse bloemmotieven en kleuren, takjes groen op het nachtkastje of een klein boeket bloemen zorgen voor een aangename sfeer. Zachte aangename muziek tijdens of na een avondje baden, een lichte film kijken of een boek lezen voor een korte tijd voor plezier. Deze eenvoudige regels helpen een vermoeid lichaam 's nachts te herstellen.

Ochtend

Ontwaken met je favoriete verkwikkende melodie vanaf de eerste minuten zal de nodige sfeer van vreugde creëren. Ademhalingsoefeningen bij het open raam, een warming-upcomplex zal helpen om op te vrolijken. 'S Ochtends naar je werk lopen of' s ochtends rennen, geeft iedereen energie. Let vooral op groene struiken, gras en bomen, bloeiende planten. Contemplatie van planten en genieten van hun zicht zal extra minuten van vreugde en geluk geven.

Werk

Indien mogelijk dient het pad naar het werk of een deel daarvan te voet te worden bewandeld. Elk moment dat je buiten doorbrengt, compenseert de tijd die je binnen doorbrengt. Op de werkvloer, maar ook in je eigen huis is het aan te raden om kleine vazen of potten met frisgroene planten en bloemen te plaatsen. Als het niet mogelijk is, bedenk dan waar u afbeeldingen van bloemen kunt plaatsen, waarvan het uiterlijk een gevoel van verbondenheid met de natuur zal creëren.

Ga tijdens de lunch en andere pauzes naar buiten naar een nabijgelegen park. Zelfs één boom bij de ingang helpt je om in korte tijd uit te rusten. Komend van het werk, maak een wandeling, stop bij een zomercafé, ga zitten voor een kopje sap of een ander zomerdrankje. Geniet van momenten van ontspanning en rust, lach naar jezelf of de mensen om je heen.

Voedsel

In de zomer moet u zoveel mogelijk vers fruit, bessen en groenten in uw dieet opnemen. Voeg veel groen toe aan je eten. Vers geperste sappen en cocktails versterken en brengen plezier. Ze helpen ook om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen die zich tijdens het koude seizoen hebben opgehoopt. Vervang scones, cakes en snoep door fruitdesserts. Neem alles wat met lente, zomer en vroege herfst te maken heeft in uw menu op en verwijder wintervoedsel.

Lichamelijke oefeningen

Doe alle fysieke oefeningen indien mogelijk buiten of bij een open raam. Frisse lucht gevuld met zomeraroma's vrolijkt op en geeft energie voor de hele dag.

Uitstapjes buiten de stad

Als u een zomerhuisje heeft, kunt u er weekenden doorbrengen, zowel in de campagne als alleen, afhankelijk van uw behoeften. Doe daar wat je het liefste doet. Grill kebabs, plant radijsjes met worteltjes, ga naar de dichtstbijzijnde rivier of meer, laat je hond uit in de omliggende bossen, pluk paddenstoelen en bessen.

Is er geen zomerverblijf, dan kun je een een- of tweedaagse wandeltocht maken. Toeristenorganisaties in elke stad bieden diensten aan voor het organiseren van wandel-, alpine-, water- en fietsroutes. U kunt ook ontspannen op het grondgebied van de toeristische basis, gelegen op een ecologisch schone plaats. Apparatuur kan worden gekocht of gehuurd.

Vrije tijd

Bent u geen liefhebber van natuurreizen, maar wilt u wel avontuur, dan kunt u op excursie gaan naar de dichtstbijzijnde interessante plekken. Het bezoeken van oude landgoederen en mysterieuze verhalen, monumenten van architectuur, het bijwonen van evenementen met rollenspellen en theatervoorstellingen nemen je mee naar een ander tijdperk, laten de wereld vanuit een andere hoek zien en leiden je aandacht af van de dagelijkse beslommeringen.

Misschien wil je oude bekenden ontmoeten die lang niet zijn gezien, maar gemist. Tijd doorgebracht in een geweldige campagne zal goede herinneringen achterlaten voor een lange periode.

Fans van een extreme vorm van recreatie kunnen profiteren van luchtballonvluchten en andere vliegtuigen. Parachutespringen, waterslalom en andere avonturen wachten op hun helden.

Aanbevolen: