Matchmakers Hosten

Inhoudsopgave:

Matchmakers Hosten
Matchmakers Hosten

Video: Matchmakers Hosten

Video: Matchmakers Hosten
Video: What It's Like To Be A Professional Matchmaker In New York City 2024, April
Anonim

Het kiezen van een bruid, matchmaking is een zeer serieuze en verantwoordelijke zaak. Eerder werd in de familieraad besloten welk meisje echtgenote zou worden. Er werd met veel rekening gehouden: het uiterlijk van de bruid, fysieke kracht, arbeidsvermogen, respect voor ouderen, bescheidenheid, afkomst. Ook vandaag de dag moeten traditionele onderhandelingen over een eventuele bruiloft onder bepaalde regels plaatsvinden.

Matchmakers hosten
Matchmakers hosten

instructies:

Stap 1

Plan matchmaking in op dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag. Russische mensen in vroeger tijden beschouwden deze dagen als "gemakkelijk".

Stap 2

Voer een gesprek met matchmakers in een al lang bestaand patroon. Bijvoorbeeld:

- Heeft u corrupte varkens?

- Er is geen!

- En de meisjes?

- Er is er een, maar voor mezelf!

Toegegeven, huidige matchmakers informeren vaak direct over het doel van hun bezoek.

Stap 3

Bedank de koppelaars voor hun aandacht en respect en nodig ze uit aan de gedekte tafel. Traktaties op tafel moeten weelderig en feestelijk zijn, of je nu instemt met de bruiloft of niet. Dit is de Russische gewoonte. Het is geen toeval dat er een spreekwoord in de Russische taal is: "Een dunne bruidegom zal een goede weg wijzen."

Stap 4

Onthoud dat volgens oude gebruiken het meisje niet aanwezig is bij de matchmaking. Vraag wat bedenktijd als u om de een of andere reden niet tevreden bent met het aanbod of als u tijd nodig heeft om meer te weten te komen over de familie van de bruidegom.

Stap 5

Zelfs als de ouders van de bruid tevreden zijn met alles in de toekomstige bruidegom, moet hij volgens de regels van de huwelijksetiquette niet meteen akkoord gaan. Je moet op zijn minst een symbolische tijd nemen om na te denken. Alvorens toestemming te geven, vraagt de vader van de bruid om de mening van alle gezinsleden. Dan wordt hij uitgenodigd in de kamer waar de koppelaars en de dochter-bruid zijn. Ze vragen haar toestemming voor het huwelijk.

Stap 6

Weiger altijd beleefd en delicaat, beledig de bruidegom of zijn familieleden niet.

Stap 7

Nodig de koppelaars uit om opnieuw bij u thuis te komen als u ermee instemt met uw dochter te trouwen. Bij het tweede bezoek neemt het bruidsmeisje deel aan de matchmaking-ceremonie. De bruidegom moet boeketten bloemen aanbieden aan de bruid en haar moeder.

Stap 8

Met toestemming van de ouders voor het huwelijk van de dochter, moet haar vader de rechterhand van de dochter in de hand van de bruidegom leggen. Het is gebruikelijk om de samenspanning te bezegelen met een geschenk aan de bruid.

Stap 9

Bezoek de ouders van de bruidegom als ze niet aanwezig waren bij de matchmaking. De bruidegom moet zijn bruid formeel voorstellen aan haar ouders.

Stap 10

Stel een verlovingsdatum in. De verloving wordt bijgewoond door de ouders van zowel de bruidegom als de bruid. Het is bij de verloving dat de details van de toekomstige bruiloft worden besproken, er wordt onderhandeld over de bruidsschat, de kosten, het aantal gasten aan beide kanten.

Stap 11

Onthoud dat de ouders van de bruid haar een bruidsschat geven. Volgens de regels moet de bruidegom een jurk, schoenen, een ring kopen voor de toekomstige vrouw.

Aanbevolen: