Hoe Feliciteer Je Jonge Mensen Op Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Feliciteer Je Jonge Mensen Op Een Bruiloft?
Hoe Feliciteer Je Jonge Mensen Op Een Bruiloft?

Video: Hoe Feliciteer Je Jonge Mensen Op Een Bruiloft?

Video: Hoe Feliciteer Je Jonge Mensen Op Een Bruiloft?
Video: Marit Brugman over anorexia en trouwen met Dylan 2024, April
Anonim

Het is een grote eer om uitgenodigd te worden voor een bruiloft. Dit betekent dat het jonge stel hun eerste gezinsvakantie met u wil delen. Wanneer u zich voorbereidt om een toost uit te brengen op de pasgetrouwden, is het een goed idee om enkele regels van de "felicitatie"-etiquette te onthouden.

Hoe feliciteer je jonge mensen op een bruiloft?
Hoe feliciteer je jonge mensen op een bruiloft?

instructies:

Stap 1

Hoe meer gasten, hoe korter de toast. Volgens de traditie worden toespraken gehouden in de volgorde van de nabijheid van de spreker tot de jongeren: eerst spreken ouders, dan oudere familieleden, broers en zussen, goede vrienden, collega's. Bij een viering met een groot aantal genodigden mag geen microfoon worden verstrekt voor de publieke felicitaties als ze niet in de naaste kring staan. Laat je niet ontmoedigen, benader het bruidspaar tijdens een van de pauzes in het vakantieprogramma en zeg je wensen.

Stap 2

Hoe hoger het publiek, hoe minder formeel de toost klinkt. Tegen het tweede of derde uur van het banket zijn alle "officiële" woorden - geluk, gezondheid, materieel welzijn, meer kinderen - al gezegd. Wanneer het de beurt is om een toespraak te houden, de pasgetrouwden onverwachts en met humor te feliciteren, zullen de woorden worden herinnerd door de helden van de gelegenheid en de gasten.

Stap 3

Herhaal jezelf niet. Soms houden sprekers zo van succesvolle toasts en felicitatiegedichten dat ze ze bij elk evenement proberen te laten zien. Respecteer de volgende pasgetrouwden in een grote sociale kring door persoonlijk woorden voor hen te kiezen.

Stap 4

Voeg geen vlieg in de zalf toe. Vooral de oudere generatie houdt ervan om te waarschuwen voor problemen, om te waarschuwen voor de moeilijkheden en ontberingen die een paar te wachten staan. Natuurlijk kennen ervaren familieleden de valkuilen van het huwelijk beter, maar een plechtige dag is niet het moment om ze te gedenken. Weersta de wens uitsluitend in positieve tonen.

Aanbevolen: