Hoe Organiseer Je Een Theekransje?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Theekransje?
Hoe Organiseer Je Een Theekransje?

Video: Hoe Organiseer Je Een Theekransje?

Video: Hoe Organiseer Je Een Theekransje?
Video: How I Plan u0026 Organize My Life 2024, April
Anonim

Als je je verveelt met de gebruikelijke bijeenkomsten met je vriendinnen, probeer dan een klassiek theekransje te organiseren. Een oude traditie met zijn wortels in de mooiste Engelse huizen, u zult er zeker van genieten.

Hoe organiseer je een theekransje?
Hoe organiseer je een theekransje?

instructies:

Stap 1

Intrigeer toekomstige gasten. Stuur ze ongewone ansichtkaarten per post met de datum en tijd van het theekransje en een gepersonaliseerde uitnodiging. Gebruik geen sjabloonkaarten uit winkels - het is beter om zelf te tekenen. Dergelijke creativiteit zal vrienden en kennissen aangenaam verrassen.

Stap 2

Maak je theethema. Het zijn niet alleen nachtclubfeesten die een specifiek thema hebben - vraag alle gasten om zich in dezelfde stijl te kleden, of kijk naar de beste van je favoriete regisseur. Als je hebt gekozen voor gestileerde theedrinken, verwijs je dan naar de theetradities van China, Japan of Engeland. In China is er bijvoorbeeld een theeceremonie die 'familiebijeenkomst' wordt genoemd. Zo'n theekransje brengt familieleden samen die lange tijd niet zijn gezien om verzwakte of volledig verloren bloedbanden te consolideren. Het gebeurt meestal op feestdagen of in het weekend. In Engeland hebben ze voor zulke gelegenheden zelfs een speciale "theetiquette" uitgevonden. De meest bekende traditie van het Engelse theedrinken is de traditionele "five o'clock tea" voor vrienden en familie.

Stap 3

Kies je thee verantwoord. Kies een variëteit van zwarte en groene thee. Fijnproevers zullen ook van rode of witte thee houden. Geef de voorkeur aan traditionele variëteiten van deze drank - pu-erh is bijvoorbeeld te sterk en heeft heel weinig fans. "White Angel", "Emperor's Crown", "Oolong", "Beauty's Eyelashes" - deze elite-variëteiten zullen zelfs de meest veeleisende theeliefhebber zeker bevallen.

Stap 4

Serveer zoete zelfgemaakte taarten met thee. Er gaat niets boven een kopje zwarte thee gecombineerd met een poppy roll of de harmonie van de smaak van de groene "Beauty's Eyelashes" en apfelstrudel. Taarten en broodjes uit de winkel zijn nog steeds niet zo lekker als zelfgemaakte taarten. Bovendien zal de geur van vers gebakken cake of broodjes een unieke sfeer van comfort en warmte creëren tijdens het drinken van thee.

Stap 5

Volgens de theetiquette in Engeland moeten gasten het theezetten met eigen ogen zien. De gastvrouw van het huis kan een van de uitgenodigde gasten vragen haar te helpen met het bereiden van thee of lekkernijen - en ze hebben niet het recht om haar te weigeren. Het is raadzaam dat de gasten wordt aangeboden om zelf het type thee te kiezen - dit is een uiting van respect van de organisatoren van het theekransje. De theepot moet van porselein zijn en met kokend water worden gebroeid. Een waterkoker met vers gekookt water wordt apart geserveerd, zodat gasten het brouwsel zelf kunnen verdunnen. Melk, als gasten thee met melk willen drinken, moet u deze vooraf in de kopjes schenken.

Aanbevolen: