Hoe Een Theekransje Te Houden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Theekransje Te Houden?
Hoe Een Theekransje Te Houden?

Video: Hoe Een Theekransje Te Houden?

Video: Hoe Een Theekransje Te Houden?
Video: faqda #03 — Moet een studentendoop altijd zo voos zijn? 2024, April
Anonim

Oh, wat is hete, geurige, sterk gezette thee op een koude winteravond! Een dunne rook stijgt op uit het kopje, aangename warmte verspreidt zich door het lichaam en alle problemen en zorgen verdwijnen ergens als het heerlijke drankje eindigt. En in de zomer, als een gezellig gezelschap zich verzamelt in een oud prieel bij de datsja, komt Chinese groene verfrissende thee goed van pas. Thee drinken is een hele kunst. Maar het is leuk en interessant voor hem om te studeren.

Hoe een theekransje te houden?
Hoe een theekransje te houden?

instructies:

Stap 1

Thee drinken in het Russisch

Nodig goede vrienden en familie uit voor thee. Zielgezelschap, ongehaaste gesprekken en tevreden glimlachen - dit zijn de belangrijkste componenten van het drinken van Russische thee. Spreid een mooi tafelkleed uit op een grote ronde tafel en zet zwarte thee zonder toevoegingen in een porseleinen theepot. De thee moet erg sterk zijn. Een beetje thee wordt in een mok gegoten en vervolgens verdund met kokend water uit een theepot of thermoskan. Zet zoveel mogelijk snacks op tafel. Vis- of vleestaarten, zoete gebakjes, snoepjes, honing, jam - alles past op tafel. Thee drinken in het Russisch gaat ervan uit dat niemand hongerig van tafel gaat.

Stap 2

Chinees thee drinken

Koop speciale theepotten. Je hebt hoge keramische mokken met deksel nodig - gaiwani, kleine kopjes, een speciaal dienblad en een keramische theepot met een open bovenkant - een schaal met gerechtigheid. Giet kokend water over alle gerechten. Doe vervolgens de theeblaadjes in de gaiwan en vul deze met heet water, 90 °C. Giet na een minuut het water af in het bakje. De theeblaadjes gaan open en bereiden zich voor op het vrijkomen van aroma en smaak. Giet opnieuw heet water in de gaiwan, laat het 1-2 minuten trekken en giet de thee in de kom van justitie. Maar nu kun je de geurige drank langzaam in kleine kopjes gieten en aan gasten aanbieden. Je kunt nog meerdere keren echte groene thee zetten. Suiker, honing en koekjes op het Chinese theekransje zijn overbodig. Laat uw gasten genieten van de delicate smaak van de thee en het delicate aroma.

Stap 3

Britse thee

Zet een tafel klaar in de grootste en mooiste kamer, maar zeker niet in de keuken. Voor het drinken van Engelse thee zijn details uiterst belangrijk. Het tafelkleed moet stevig zijn, bij voorkeur wit. Alle gerechten moeten van één porseleinen servies zijn, wit of wit en blauw. Naast theeparen en een theepot met thee, moeten er een kan melk, een kan kokend water, dessertborden, theelepels, messen en vorken als dessert, zoete theesnacks en servetten zijn. Vergeet niet een vaas met bloemen op tafel te zetten. Thee wordt gebrouwen in de veronderstelling dat het later niet met kokend water in kopjes wordt verdund. Nadat de thee in kopjes is gegoten, wordt kokend water uit een kan onmiddellijk aan de theepot toegevoegd om herhaaldelijk thee te drinken. Nadat aan alle conventies is voldaan, kunt u zachtjes nippen aan hete thee, peperkoekkoekjes nemen die in uw mond smelten en u een echte Engelse aristocraat voelen.

Aanbevolen: