Hoe Vind Je Een Varenbloem?

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Varenbloem?
Hoe Vind Je Een Varenbloem?

Video: Hoe Vind Je Een Varenbloem?

Video: Hoe Vind Je Een Varenbloem?
Video: Klondike adventure game - pearl mazes - maze 5 full walkthrough 2024, Mei
Anonim

Veel legendes worden geassocieerd met de varen, of liever, met zijn bloem, in de folklore van het Slavische volk. Als je populaire overtuigingen gelooft, zal een persoon die een varenbloem in bezit heeft genomen de taal van dieren en vogels leren begrijpen, de toekomst kunnen voorspellen en gemakkelijk verborgen schatten vinden. Maar het vinden van deze bloem is niet zo eenvoudig, net als het plukken ervan.

Hoe vind je een varenbloem?
Hoe vind je een varenbloem?

instructies:

Stap 1

Het vinden van een varenbloem is heel, heel moeilijk, omdat het maar één keer per jaar bloeit - in de nacht van Ivan Kupala's vakantie. Ja, en deze magische bloem gaat maar één moment open. Om het in bezit te nemen, moet men 's nachts (vóór middernacht) naar de wildernis van het bos gaan, waar je het gekraai van de hanen bij zonsopgang niet kunt horen. Zoek een varen, ga zitten en teken een cirkel op de grond bij jou in de buurt. Steek een kaars aan die met Pasen of de samenkomst is ingewijd, en neem alsem (of een andere plant waar boze geesten bang voor zijn) in je handen, lees het evangelie of het psalter.

Stap 2

Precies om twaalf uur 's ochtends, als de varenbloem bloeit, begint er een stevige onweersbui en razen er geesten in de vorm van dieren of slangen omheen. Ze zullen naar de bloem rennen, dan verschijnt er een enorme pad in de buurt van de cirkel die op de grond is getekend, die verlicht stro naar de persoon zal gooien. Het zal lijken alsof bomen op je vallen, de dieren zullen je bang beginnen te maken met onmenselijk geschreeuw en geschreeuw, gegil en gelach, monsters zullen beginnen te verschijnen.

Stap 3

Voordat je de varenbloem plukt, loop je er drie keer omheen terwijl je achteruitgaat. Lees het gebed "Onze Vader" en pluk daarna de bloem, ren snel naar huis en kijk niet achterom. Om de bloem te bewaren, stop je hem in je boezem, hoed of laars. Op de terugweg zullen heksen en duivels een persoon achtervolgen, als hij reageert of zich omdraait, zal de bloem spoorloos verdwijnen. De doden zullen het pad versperren en hun benige handen strekken, en de duivels, die kooplieden of heren zijn geworden, zullen onnoemelijke schatten aanbieden voor het ding waarin momenteel een magische bloem is verborgen.

Stap 4

In feite is dit gewoon een enge maar mooie legende. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de varen helemaal niet bloeit, maar zich voortplant met behulp van sporen. Denk daarom, voordat je op zoek gaat naar een magische bloem, na of je het moet doen of niet.

Aanbevolen: