Hoe Was Het Wereldkampioenschap Tango In Buenos Aires

Hoe Was Het Wereldkampioenschap Tango In Buenos Aires
Hoe Was Het Wereldkampioenschap Tango In Buenos Aires

Video: Hoe Was Het Wereldkampioenschap Tango In Buenos Aires

Video: Hoe Was Het Wereldkampioenschap Tango In Buenos Aires
Video: Yanina Quiñones and Neri Piliu – La milonga de Buenos Aires 2024, Mei
Anonim

Sinds 14 augustus 2012 organiseert Buenos Aires het grootste jaarlijkse evenement op de tangokalender. In de Argentijnse hoofdstad werd het wereldkampioenschap in deze dans gehouden, waaraan iedereen kon deelnemen. Het was alleen nodig om een aanvraag via internet in te dienen. Dit jaar vierde de wedstrijd zijn eerste verjaardag - Tango Buenos Aires vond voor de tiende keer plaats.

Hoe was het Wereldkampioenschap Tango in Buenos Aires
Hoe was het Wereldkampioenschap Tango in Buenos Aires

De dansers streden afzonderlijk in twee categorieën - Tango Salon ("salontango") en Tango Escenario ("podiumtango"). De winnaar in elk van hen kreeg een relatief kleine geldprijs van $ 8500. Salontango ligt dichter bij de klassieke oorsprong van dans - het is een mooie en langzame, maar zeer moeilijk uit te voeren wandeling van paren over het podium. Het was in deze vorm dat de tango in de jaren veertig van de vorige eeuw in de Argentijnse hoofdstad werd geboren.

357 paren streden in deze categorie, en in totaal namen 491 paren deel aan het kampioenschap, en de meeste dansers waren Argentijnen. De absolute winnaar in beide categorieën was een lokaal kunstenaarspaar - Christian Sosa en Maria Noel Ciuto. Onder de buitenlanders waren de Russen Dmitry Vasin en Taisiya Fenenkova de beste, die negende waren in de categorie "podium" en vijfde in de categorie "salon".

Wedstrijden werden gehouden in het Buenos Aires Exposition Center, het Cinema and Concert Theatre op 25 mei en het Teatro de la Ribera. Tango Buenos Aires is echter niet beperkt tot sport. Gedurende deze twee weken geven tangomeesters in verschillende delen van de stad, volgens de reeds gevestigde traditie, lessen aan beginners en masterclasses voor degenen die al kunnen dansen.

Er zijn verschillende festivals gehouden over onderwerpen die verband houden met de Argentijnse dans. De stad organiseerde bijvoorbeeld een festival gewijd aan Astor Piazzolla, de beroemdste bandoneonartiest. Dit instrument, vergelijkbaar met een gewone accordeon, is onlosmakelijk verbonden met de geboorte van de tango.

Een beurs van goederen en diensten met betrekking tot dans vond deze dagen plaats in Buenos Aires, waar voornamelijk kleine particuliere gezelschappen waren vertegenwoordigd. Al deze evenementen verzamelden in de Argentijnse hoofdstad bijna een half miljoen mensen, waaronder 70 duizend buitenlandse toeristen. Dat is een kwart meer dan in de vorige Tango Buenos Aires.

Aanbevolen: