Meivakantie: Hoe Ontspan Je In

Inhoudsopgave:

Meivakantie: Hoe Ontspan Je In
Meivakantie: Hoe Ontspan Je In

Video: Meivakantie: Hoe Ontspan Je In

Video: Meivakantie: Hoe Ontspan Je In
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, April
Anonim

Als Russen het lange nieuwjaarsweekend voor de grap 'wintervakanties' noemden, dan kan een reeks meivakanties gerust 'lentevakantie' worden genoemd. De dagen begin mei worden traditioneel door Russen groots gevierd: sommige - bij stadsdemonstraties, andere - in zomerhuisjes en weer andere - in de open lucht met barbecue en ander eten.

Meivakantie: hoe ontspan je in 2014
Meivakantie: hoe ontspan je in 2014

In 2014 duurt de meivakantie zeven hele dagen. Ze zullen echter in twee fasen plaatsvinden. Het meiweekend is dit jaar wat korter dan voorgaande jaren. Dit komt doordat eerder meerdere feestdagen tegelijk van de nieuwjaarsvakantie zijn uitgesteld naar mei. In 2014 werd vanaf januari besloten om slechts één vakantie (4 januari) uit te stellen naar mei (2 mei).

Lente en Dag van de Arbeid

Ter ere van Lente en Dag van de Arbeid hebben de Russen in 2014 rust van 1 tot 4 mei. Tegelijkertijd wordt de laatste werkdag voor een reeks feestdagen - 30 april - volgens de Arbeidswet met een uur ingekort. Er staat dat de dag voor de vakantie met een uur kan worden ingekort. Niet alle werkgevers volgen deze aanbeveling echter op.

Dag van de Overwinning

Deze geweldige feestdag in 2014 valt op vrijdag. Deze dag is een officiële vrije dag. Naast 9 mei rusten de Russen ook op zaterdag en zondag 10 en 11 mei. Tegelijkertijd wordt de werkdag op 8 mei ingekort.

Er is geen verplaatsing van het weekend in 2014 gepland, aangezien het officiële weekend niet samenviel met de feestdagen. Alle feestdagen vielen dit jaar op doordeweekse dagen.

De Russen werken tussen de feestdagen vier dagen door - 5, 6, 7 en 8 mei. De eerste werkdag na de feestdagen is maandag 12 mei. Het zal zoals gewoonlijk plaatsvinden, dat wil zeggen zonder de werktijd te verminderen.

Aanbevolen: