Hoe Kies Je Een Dag Voor Een Bruiloft?

Hoe Kies Je Een Dag Voor Een Bruiloft?
Hoe Kies Je Een Dag Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Dag Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Dag Voor Een Bruiloft?
Video: Hoe kies je een thema voor je bruiloft? 2024, April
Anonim

De bruiloft is een van de zeven heilige sacramenten van de christelijke kerk. Het markeert de geboorte van een nieuw christelijk gezin. Veel jonggehuwden die van plan zijn om, na registratie door de staat, hun huwelijk te bezegelen met een bruiloft, vinden het vaak moeilijk om de datum van deze belangrijke gebeurtenis te kiezen.

Bruiloft
Bruiloft

De bruiloft is altijd omringd geweest door tal van volksborden, ze hebben ook betrekking op de timing van dit proces. Dergelijke overtuigingen zijn bijvoorbeeld wijdverbreid: "om in mei te trouwen - je hele leven te lijden", "om in januari te trouwen - vroeg weduwe te worden", velen zijn bang om in het algemeen te trouwen en trouwen in het bijzonder in een sprong jaar, gezien het "ongelukkig", enz.

Dit alles behoort tot de categorie bijgeloof, die de denkwijze van een christen in het algemeen en de keuze van de trouwdag in het bijzonder niet mag beïnvloeden. Op dezelfde manier is het onaanvaardbaar om bij het kiezen van een trouwdag te worden geleid door horoscopen, astrologische voorspellingen, "gunstige dagen" volgens de maankalender. Als iemand in zulke dingen gelooft, bestaat er twijfel dat hij een christen is, wat betekent dat hij niet aan het sacrament van de bruiloft mag deelnemen.

Soms willen jongeren op dezelfde dag zowel de staatsregistratie van het huwelijk als de bruiloft houden. Misschien zullen ze in een bepaalde kerk zulke mensen ontmoeten, vooral als het vaste parochianen zijn die de priester goed kent, maar meestal hebben ze, om een trouwdatum in kerken vast te stellen, een huwelijksakte of een paspoort met het juiste stempel nodig. Daarom moet u zich eerst inschrijven bij de burgerlijke stand en pas daarna naar de kerk gaan om te onderhandelen over een huwelijk.

Trouwen is niet elke dag toegestaan. Je kunt niet trouwen tijdens een meerdaagse vasten. Er zijn vier van dergelijke vasten in de Orthodoxe Kerk: Groot (7 weken voor Pasen), Petrov (begint een week na het feest van de Heilige Drie-eenheid, eindigt op 12 juli), Hemelvaart (14-27 augustus) en Rozhdestvensky (40 dagen voor Kerstmis). Vasten is geen tijd voor huwelijksplezier, voor een huwelijksfeest. Het is verboden tijdens vasten en intimiteit tussen echtgenoten, wat natuurlijk plaatsvindt op de eerste huwelijksnacht.

Ze trouwen niet tijdens de kerstperiode - van Kerstmis tot Driekoningen, in de paasweek, inclusief Bright Sunday zelf, in de laatste week voor de Grote Vasten, op de dagen van de onthoofding van St. Johannes de Doper (11 september) en de verhoging van het kruis des Heren (27 september), evenals aan de vooravond van deze feestdagen. Het is onmogelijk om te trouwen aan de vooravond van alle twaalf feesten (Vergadering, Aankondiging, etc.), evenals aan de vooravond van het patronale feest van de kerk waar het huwelijk zal plaatsvinden.

U kunt in geen enkele week op dinsdag, donderdag en zaterdag trouwen.

Natuurlijk zal geen enkele priester een bruiloft aanwijzen op de dag dat het niet gevierd mag worden, maar het is handig voor jonge mensen om van tevoren op de hoogte te zijn van dergelijke regels, om geen opzettelijk onmogelijke plannen te maken. De Kerk kan alleen in uitzonderlijke gevallen van deze regels afwijken, bijvoorbeeld voor een soldaat die ten strijde trekt.

Er zijn geen andere beperkingen op de keuze van de dag voor de bruiloft.

Aanbevolen: