Hoe Vier Je De 5e Verjaardag Van Je Dochter Op De Kleuterschool?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je De 5e Verjaardag Van Je Dochter Op De Kleuterschool?
Hoe Vier Je De 5e Verjaardag Van Je Dochter Op De Kleuterschool?

Video: Hoe Vier Je De 5e Verjaardag Van Je Dochter Op De Kleuterschool?

Video: Hoe Vier Je De 5e Verjaardag Van Je Dochter Op De Kleuterschool?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Mei
Anonim

Voor een kind is zijn verjaardag een magische feestdag. En op de eerste verjaardag van mijn dochter wil ik haar een plezier doen door de meest wenselijke en vreugdevolle vakantie te geven. Voor sommige meisjes is het voldoende om een paar vriendinnen uit te nodigen voor hun verjaardag, maar er zijn er die de hele groep op de kleuterschool als goede vrienden hebben. In dit geval is het het beste om de 5e verjaardag van het kind op de kleuterschool te vieren.

Hoe vier je de 5e verjaardag van je dochter op de kleuterschool?
Hoe vier je de 5e verjaardag van je dochter op de kleuterschool?

Waar te beginnen

Elke instelling heeft zijn eigen orden en tradities, die je misschien niet kent. Daarom is het het beste om de regels van de vakantie met de leraar en het hoofd van de kleuterschool te bespreken, de belangrijkste punten te bespreken, uit te zoeken wat wel en niet kan.

Dit dient enkele weken voor de vakantie te gebeuren. Als u vervolgens wordt geweigerd om de vakantie vast te houden, is er een mogelijkheid om een andere plaats te vinden. Bovendien heb je tijd om alles voor te bereiden. Het is raadzaam om tijdens een gesprek de hulp van een leraar in te roepen, omdat het niet zo eenvoudig is om met een veelvoud aan gelukkige vijfjarigen om te gaan.

Bepaal van tevoren de datum (als de verjaardag van het meisje op een vrije dag valt) en het tijdstip van de viering. In de regel worden op kleuterscholen vakanties gehouden na het ontbijt of de lunch. Maar wil je een volwaardige vakantie organiseren met een animatieprogramma, dan doe je dat best na een dutje. Tot het einde van de "werkdag" heb je een paar uur, en de jarige en haar klasgenoten zullen vol vreugdevolle indrukken naar huis gaan.

Praat met de leraar over een amusementsprogramma - u zult zelf de kinderen vermaken of animatoren uitnodigen. In het eerste geval kan de leraar je het scenario van de vakantie vertellen.

Geschenken en geschenken

Probeer uw dochter uw geschenken niet te geven in het bijzijn van andere kinderen. Niet alle ouders kunnen dure cadeaus kopen voor hun kruimels, dus plaag deze kinderen niet. In kleuterscholen zamelt het oudercomité meestal geld in voor cadeaus voor de verjaardag en koopt het dezelfde dingen die op de kleuterschool worden gegeven.

Dit kunnen speelgoed, puzzels, bordspellen, enz. Maar het is niet de moeite waard om boeken aan een vijfjarig meisje te geven, omdat ze dit geschenk eenvoudigweg niet zal waarderen.

Vergeet niet om kleine cadeautjes voor uw kleine gasten klaar te maken. Kinderen begrijpen natuurlijk dat je dochter op deze dag cadeautjes moet krijgen, maar kinderen zijn kinderen. Dus verras ze met verrassingen. Dit hoeven geen dure cadeaus te zijn, een set potloden, kleine notitieboekjes, stickers of andere snuisterijen die zo schattig zijn voor het kinderhart is voldoende. Je kunt je gewoon beperken tot ballonnen ter herinnering aan de vakantie.

Groepsdecoratie

Het inrichten van de groep vraagt niet veel inspanning van jou, het belangrijkste is om een feestelijke sfeer te creëren. U kunt de groep versieren tijdens de dagslaap van de kinderen. Zo'n verrassing zal een storm van verrukking veroorzaken. Of je kunt de kamer de avond ervoor versieren, wanneer de kinderen hun laatste avondwandeling maken. Dan wacht hen 's ochtends een aangename verrassing.

Je kunt de groep versieren met ballonnen en posters. Als je wilt, kun je slingers van gekleurd papier ophangen. Trouwens, de jarige kan je helpen sieraden voor de groep klaar te maken. Of u kunt tijdens de dagspelletjes op de kleuterschool de kinderen uitnodigen om verschillende knutselwerkjes te maken, die u vervolgens gaat gebruiken om de groep te versieren.

Traktatie

Sommige kleuterscholen staan geen verjaardagstaarten toe. Bespreek dit punt van tevoren met je docent. Ze zal je ook vertellen wat je de kinderen beter kunt aanbieden in plaats van de cake - muffins, cakes, koekjes, broodjes of iets anders.

Koop geen chocoladesnoepjes als traktatie, want sommige jongere gasten kunnen allergisch zijn voor chocolade. Beperk jezelf tot karamel, marmelade, marshmallows. Fruit - appels, bananen, druiven zullen ook een goede traktatie zijn.

Van drankjes heeft natuurlijk sap of compote de voorkeur, in plaats van koolzuurhoudende limonade. Voor een vakantie kun je het beste wegwerpservies kopen, zodat je jezelf of je oppas niet lastigvalt met het afwassen van glazen en schotels.

Aanbevolen: