Hoe Kies Je Een Kerk Voor Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kerk Voor Een Bruiloft?
Hoe Kies Je Een Kerk Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Kerk Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Kies Je Een Kerk Voor Een Bruiloft?
Video: Persoonlijke ceremonie bruiloft: 8 tips - SIT u0026 TALK TWD 2024, April
Anonim

Het sacrament van de bruiloft is de kerkelijke wijding van de huwelijksvereniging, die kan worden verkregen na enige ervaring van het huwelijksleven. De orthodoxe kerk en de meeste andere christelijke denominaties zijn nogal soepel in de keuze van de datum van het huwelijk en de tempel voor het sacrament.

Hoe kies je een kerk voor een bruiloft?
Hoe kies je een kerk voor een bruiloft?

instructies:

Stap 1

In het geval dat de bruid en bruidegom (of echtgenoten, bij het huwelijk enige tijd na het sluiten van een burgerlijk huwelijk) tot verschillende denominaties van het christendom behoren, dan is in de meeste gevallen ofwel de overdracht van een van de echtgenoten naar de kerk van de andere is vereist, of een speciale toestemming van de regerende bisschop is vereist. Maar deze toestemming wordt in zeer zeldzame gevallen afgegeven. Het sacrament van het huwelijk voorziet in de unanimiteit van mensen die hun huwelijksgeloften herhalen voor het altaar na de priester.

Stap 2

Het maakt niet veel uit of je trouwt in een kleine parochiekerk of in een kathedraal. Maar moderne hiërarchen van de orthodoxie zeggen dat in die gevallen waarin de bruid en bruidegom echt diep religieuze mensen zijn en naar de kerk gaan, het voor de bruiloft beter is om de kerk te kiezen waaraan de jongeren gewend zijn om constant diensten bij te wonen.

Stap 3

Het is gebruikelijk dat toekomstige echtgenoten de kerk kiezen die de bruid gewend is te bezoeken voor het sacrament van de bruiloft, maar dit moment is niet fundamenteel. Het is alleen zo dat de bruid en bruidegom en hun familieleden tot een gemeenschappelijke overeenkomst moeten komen en het gezinsleven niet moeten beginnen met ruzies en ruzies.

Stap 4

In gevallen waarin een van de toekomstige echtgenoten niet eerder is gedoopt, een andere religie belijdt, verschillend van de vele denominaties van het christendom, of het bestaan van goddelijke macht in het algemeen ontkent, dan zal in dit geval geen enkele christelijke kerk ermee instemmen om zo'n religie te wijden. een huwelijksverbintenis. Het is noodzakelijk om eerst tot overeenstemming te komen tussen de bruid en bruidegom over geloofszaken en pas daarna te beslissen over zo'n belangrijke stap, namelijk de kerkelijke uitvoering van het sacrament van het huwelijk.

Stap 5

De keuze voor een specifieke trouwdatum moet vooraf worden afgesproken met de tempel die hiervoor is gekozen, omdat het sacrament ver van elke dag van het burgerlijke kalenderjaar kan worden verricht. Kerkelijke en burgerlijke kalenders hebben aanzienlijke verschillen, wat de onmogelijkheid verklaart om elke dag te trouwen. Daarom is het beter om vooraf een datum af te spreken en met de priester te praten die de ceremonie zal uitvoeren.

Aanbevolen: