Zo Bereid Je Je Voor Op De Feestdagen

Inhoudsopgave:

Zo Bereid Je Je Voor Op De Feestdagen
Zo Bereid Je Je Voor Op De Feestdagen

Video: Zo Bereid Je Je Voor Op De Feestdagen

Video: Zo Bereid Je Je Voor Op De Feestdagen
Video: Hoe bereid je jouw webshop voor op de drukke dagen? 2024, Mei
Anonim

Iedereen houdt van vakanties, maar tegelijkertijd bereiden maar weinig mensen zich graag voor op de plechtige dag. Wie vindt het bijvoorbeeld leuk om boodschappen te doen, dingen te regelen of op te ruimen? Om de voorbereiding ook leuk te maken, moet je al het werk goed plannen. Je hele plan moet in twee hoofdonderdelen worden verdeeld - voorbereiding en het houden van de vakantie.

Zo bereid je je voor op de feestdagen
Zo bereid je je voor op de feestdagen

Voorbereiding op de vakantie

Het eerste dat je nodig hebt, is een pen en een miniatuurnotitieblok. Daarin noteer je de adressen van die winkels waar je de benodigde producten en accessoires voor het feest kunt kopen. Daarnaast moet je de gastenlijst in je notitieboekje noteren. Hoe wordt de lijst gemaakt? Het is wenselijk dat er een gelijk aantal mannen en vrouwen in zitten, zodat geen enkele persoon onbeheerd wordt achtergelaten.

Sommige experts raden ook aan om mensen uit te nodigen die weinig van elkaar weten.

Nu moet je beginnen met het samenstellen van een voorbeeldmenu. Er wordt een lijst gemaakt met gerechten die voor de feesttafel worden geserveerd, op basis van wie ze precies gaat koken. Als de gerechten in het dichtstbijzijnde restaurant of café worden besteld, moet het vakantiemenu worden samengesteld rekening houdend met de lijst met gerechten van het restaurant. Als je van plan bent om alleen of met vrienden te koken, is de kans groot dat je alleen de gerechten die het beste bij jou passen op het menu zet. Houd bij het samenstellen van het menu ook rekening met de wensen en smaken van alle genodigden, zodat niemand hongerig en ongelukkig de vakantie verlaat. Iemand is dol op vleesproducten, iemand is vegetariër en eet alleen salades en gekookte aardappelen, iemand verdraagt geen champignons of sinaasappels en iemand wil originele desserts proeven. Over het algemeen moet met dit alles rekening worden gehouden.

Vergeet bij het voorbereiden van de vakantie de feestelijke kleding niet voor jezelf. Je mag toch niet in kamerjas of andere huiskleding voor de gasten verschijnen? Als je de gastvrouw van de avond bent, moet de kleding niet alleen slim, maar ook comfortabel zijn, omdat je constant moet bewegen, gerechten op tafel moet veranderen, de gasten moet benaderen zodat ze zich niet vervelen, dansen, enz.

Je moet ook nadenken over hoe je je huis gaat inrichten. Over dit punt moet je tot in het kleinste detail nadenken.

Wat moet je nog meer in je notitieboekje schrijven? Natuurlijk moet u nadenken over hoeveel u aan de viering kunt besteden en alle uitgaven binnen de limiet uitvoeren.

U moet ook de volgorde van alle stappen opschrijven, evenals de tijd die u aan elke stap kunt besteden. Zo maak je wat tijd voor jezelf vrij.

De bespaarde tijd kunt u gebruiken voor ontspanning of een uitstapje naar de schoonheidssalon.

Viering

Dus de tafel is gedekt, de kamer is versierd, de gasten zijn onderweg, je hebt make-up op, je haar is goed gestyled, je outfit is goed. Moet je ontspannen? Natuurlijk niet. Dit is waar het plezier begint. Ten eerste moet je alle gasten plaatsen zodat niemand zich verveelt: het is wenselijk dat mensen met gemeenschappelijke interesses naast hen zitten. Vervolgens moet u de kamer regelmatig inspecteren op verveelde gasten. Als je een "magere" gezichtsuitdrukking ziet, ga dan naar de eigenaar en praat met hem, breng hem dan naar de rest van de gasten, bied eventuele gerechten aan. Over het algemeen hoeft u niet stil te zitten en te rusten. Om de gasten nog leuker te maken, zet je de muziek aan, organiseer je spelletjes die passen bij de leeftijd van de gasten.

Als u deze aanbevelingen ten minste gedeeltelijk opvolgt, zullen alle gasten zich hoogstwaarschijnlijk de vakantie en de vrolijke gastvrouw nog lang met veel plezier herinneren. Toegegeven, maar weinig mensen zullen eraan denken hoe moeilijk het voor u was om de vakantie door te brengen.

Aanbevolen: