Huwelijksreistips: Hoe Maak Je Een Bruiloftsgastenlijst

Huwelijksreistips: Hoe Maak Je Een Bruiloftsgastenlijst
Huwelijksreistips: Hoe Maak Je Een Bruiloftsgastenlijst

Video: Huwelijksreistips: Hoe Maak Je Een Bruiloftsgastenlijst

Video: Huwelijksreistips: Hoe Maak Je Een Bruiloftsgastenlijst
Video: Top 5 Things to do in St. Lucia 2024, April
Anonim

Het maken van een gastenlijst is schijnbaar eenvoudig. Nodig familie, goede vrienden uit - en de lijst is klaar. Maar in werkelijkheid is alles veel gecompliceerder. Probeer te bepalen wie je echte goede vriend is en wie jij en je verloofde graag zouden willen zien op het feest. Door enkele eenvoudige tips te volgen, kunt u de juiste lijst maken en investeren in het huwelijksbudget.

Huwelijksreistips: hoe maak je een bruiloftsgastenlijst
Huwelijksreistips: hoe maak je een bruiloftsgastenlijst

Een beetje over voorkeuren

Bepaal, voordat je gaat zitten om een lijstje te maken, wat voor jou de voorkeur heeft: een rumoerige bruiloft in de kring van familie en vrienden, of een klein aantal gasten in een elitair en luxueus restaurant. Luister naar je ziel, die weet precies wat je wilt. Zij helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Wie betaalt - hij beslist alles?

Heel vaak is het de samenstelling van de lijst die tot conflicten leidt. Ouders, als ze een bruiloft organiseren, vinden dat ze het "recht" hebben om de gasten uit te nodigen die ze zelf graag zouden willen zien. In het geval dat de viering door de jongeren zelf wordt gefinancierd, wordt de lijst met familieleden vaak tot een minimum beperkt. Haast je niet naar een conflict, want op deze vakantie verdient iedereen het om zich gelukkig te voelen. Probeer een middenweg te vinden.

Uitsluitingsmethode:

Maak een complete gastenlijst, rekening houdend met zowel je eigen wensen als die van je ouders. Bepaal een budget. Probeer zo nauwkeurig mogelijk het bedrag te bepalen dat u bereid bent te besteden aan een bruiloftsbanket. Vergelijk met je lijst. En begin dan die gasten uit te sluiten, zonder wie uw evenement niet bijzonder wordt beïnvloed. Elimineer totdat het budget overeenkomt met uw lijst.

Kinderen zijn een reden om na te denken

Als je vrienden hebt met kleine kinderen, kun je alleen volwassenen uitnodigen - dit zal de gastenlijst enigszins "knippen". Denk er eens over na, je zult een aparte vakantie voor de kinderen moeten regelen, anders gaan ze zich vervelen en worden ze wispelturig. Als u echter een geliefde oom of tante bent, moet u het kind niet beledigen met een weigering om uit te nodigen.

De nuchtere hoofdmethode

Je hebt al rekening gehouden met alle bovenstaande methoden, maar de lijst is nog lang. Wees niet boos. Zet het een paar dagen opzij. Laat je hoofd leegmaken. Keer over een paar dagen naar hem terug, zoals ze zeggen, 'op een nuchtere kop'.

Luister naar je hart bij het maken van je gastenlijst, maar probeer je verstand niet te verliezen. En het belangrijkste is dat je niet moet kiezen tussen mensen die even vertrouwd zijn, om niemand te beledigen.

Aanbevolen: