Hoe Maak Je Een Nieuwjaarscollage

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nieuwjaarscollage
Hoe Maak Je Een Nieuwjaarscollage

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarscollage

Video: Hoe Maak Je Een Nieuwjaarscollage
Video: How to Make a Collage - Materials, Composition, and Tips 2024, Maart
Anonim

Als je je vrienden niet wilt geven dat ze de traditionele ansichtkaarten voor het nieuwe jaar al beu zijn, vervang ze dan door een exclusief stuk dat je persoonlijk hebt gemaakt. Breng de feeststemming over met behulp van knipsels, appliques, tekeningen gecombineerd in een nieuwjaarscollage.

Hoe maak je een nieuwjaarscollage
Hoe maak je een nieuwjaarscollage

instructies:

Stap 1

Definieer het onderwerp van uw foto en schets op het ontwerp. De compositie van de collage gaat uit van absolute vrijheid - verzin de elementen naar eigen inzicht. Kies voor de inhoud van de afbeelding een van de drie paden. Ten eerste kun je een collage maken met traditionele nieuwjaarssymbolen - sparren, mandarijnen, kerstman, sneeuwvlokken. Om zo'n compositie op de een of andere manier te diversifiëren, kun je alle elementen stileren - ze bijvoorbeeld in de gotische stijl maken.

Stap 2

De tweede manier om een nieuwjaarscollage te maken, is door inspiratie op te doen in sprookjes. Denk aan de werken die plaatsvinden op Nieuwjaar, Kerstmis of gewoon in de winter. Illustreer zo'n verhaal.

Stap 3

Ten slotte kunt u ontsnappen aan alle standaardassociaties en uw eigen persoonlijke plot creëren. Creëer het meest ongelooflijke nieuwjaarsverhaal in een parallelle dimensie, of teken je eigen droom. Zelfs de meest absurde personages en composities kunnen eruitzien als nieuwjaar.

Stap 4

Bepaal de grootte van de fragmenten in de afbeelding en selecteer de basis voor de collage van de benodigde parameters. Gebruik papier dat niet kromtrekt met lijm of verf, zoals aquarellen of pastels. Je kunt ook karton gebruiken.

Stap 5

Maak een achtergrond voor je foto. Je kunt glazuren maken met acrylverf. Om dit te doen, brengt u één kleur aan op de basis, wacht tot deze droogt. Verf vervolgens met een seconde en was af met water. Door de verf te vervagen tot een transparante staat, kunt u de illusie van ongewone textuur en volume creëren. Ook kun je onder de verflagen of in plaats daarvan mooie stukjes papier, stukjes stof, snoeppapiertjes plakken - alles wat je zal helpen een nieuwjaarsstemming op papier te creëren.

Stap 6

Maak de belangrijkste elementen van de collage met verschillende technieken. Sommigen van hen kunnen worden gesneden uit tijdschriften, reclamefolders, oude onnodige studieboeken. De andere moet worden gemaakt in de vorm van applicaties van papier of stof. Teken enkele karakters met de hand. Plaats de gesneden elementen op de plaat zonder te lijmen om ervoor te zorgen dat een dergelijke samenstelling bij u past. Zet vervolgens alle stukken vast met een dunne laag lijm. Om te voorkomen dat het papier kromtrekt, kunt u het onder de pers leggen en afdekken met een schoon vel.

Stap 7

Maak de collage af met kleine elementen zoals glitters, kralen of kunstsneeuw. Je kunt een etherische kleine mandarijn op het stoffen gedeelte laten vallen - dan wordt je werk vanaf de allereerste seconden geassocieerd met het nieuwe jaar.

Aanbevolen: