Op Welke Datum Gaan Ze Naar Carol

Inhoudsopgave:

Op Welke Datum Gaan Ze Naar Carol
Op Welke Datum Gaan Ze Naar Carol

Video: Op Welke Datum Gaan Ze Naar Carol

Video: Op Welke Datum Gaan Ze Naar Carol
Video: CAROL - Nederlandse trailer 2024, April
Anonim

Wanneer Kerstmis voor de deur staat, en daarna het oude nieuwjaar, bereiden degenen die het vieren zich actief voor op de oude rituele feestdagen in overeenstemming met de volksgebruiken van hun gebied. Degenen die in de komende nieuwjaarsvakantie voor het eerst willen zingen, moeten weten hoeveel ervaren carolers carolen.

Op welke datum gaan ze naar Carol
Op welke datum gaan ze naar Carol

instructies:

Stap 1

Kom zingend zingen op kerstnacht van 6-7 januari. Voorheen werden kerstliederen gevierd volgens de oude kalenderstijl in de nacht van 24 op 25 december. Maar na de doop van Rus in 988, combineerden de predikers, die een compromis vonden, de heidense feestdag van Kolyada met de orthodoxe kerst, waarin ze nu kerstliederen zingen.

Stap 2

Verzamel een groep van minimaal drie of meer mensen. Wijs er een hoofd (ster) in toe, die veel kerstliederen kent en als eerste zal gaan, met een achtpuntige ster in zijn handen (zelf maken). Identificeer ook de beltoon. Hij zal met een bel laten weten dat carolers het huis naderen. De derde hoofdpersoon in de groep carolers is een mechonosha, een persoon die een heldere, mooie tas met geschenken zal dragen.

Stap 3

Loop door de straten van dorpen en steden, zing kerstliederen en nader de deuren of ramen van huizen en appartementen, zing lofliederen ter ere van de eigenaren van het huis. Als reactie op uw begroeting zullen ze geschenken (taarten, snoepjes, speelgoed) in uw tas doen. En je volgt verder, terwijl je andere vierende mensen verblijdt met je gezangen.

Aanbevolen: