Wat Een Feestdag Op 12 Juni

Wat Een Feestdag Op 12 Juni
Wat Een Feestdag Op 12 Juni

Video: Wat Een Feestdag Op 12 Juni

Video: Wat Een Feestdag Op 12 Juni
Video: Wat een feestdag vandaag: op de kalender van 12 juni 2019 2024, April
Anonim

Voor elke dag van het jaar is er minstens één belangrijke gebeurtenis die 10, 100, 200 jaar geleden op deze dag plaatsvond. Sommige belangrijke data werden uiteindelijk symbolen van een aantal belangrijke gebeurtenissen en veranderden in feestdagen. Voor Russen is een van deze feestdagen de Dag van Rusland, gevierd op 12 juni.

Wat een feestdag op 12 juni
Wat een feestdag op 12 juni

Dit is een van de jongste vakanties in Rusland. Als feestdag werd 12 juni gelegaliseerd in 1994 - op de vierde verjaardag van de Verklaring van Staatssoevereiniteit van Rusland. En het was 12 juni 1990 dat de eerste mijlpaal werd in de vorming van de staat van het nieuwe Rusland en zijn eerste officiële feestdag. En op 12 juni vond ons land zijn eerste president, door het volk gekozen - Boris Nikolayevich Jeltsin.

Tot 2001, 12 juni, heette de feestdag de Dag van de goedkeuring van de Verklaring van Staatssoevereiniteit van Rusland of, eenvoudiger, de Dag van de Onafhankelijkheid van Rusland. Sinds 2002 wordt de feestdag gewoon de Dag van Rusland genoemd. Hij kreeg deze naam officieel op 1 februari 2002 - op het moment dat de nieuwe bepalingen van de Arbeidswet (Arbeidswet) van kracht werden.

Vandaag is 12 juni een feestdag van vrede, burgerlijke vrijheid en harmonie, universele gelijkheid en gerechtigheid. Deze dag is een symbool geworden van de eenheid van de Russen en hun gedeelde verantwoordelijkheid voor het lot van hun grote vaderland. 12 juni is een vrije dag en wordt in elke hoek van Rusland gevierd. Op deze dag worden in elke nederzetting van het land ceremoniële culturele evenementen, vuurwerk en volksfeesten gehouden.

Maar niet alleen Russen vieren 12 juni. In Finland is deze datum bijvoorbeeld Helsinki-dag. De stad werd gesticht in 1550 en viert haar dag sinds 1959. Op 12 juni is Helsinki gevuld met muziek, feestelijke optredens en wordt de toegang tot het Linnanmäki-pretpark gratis.

Een andere belangrijke gebeurtenis valt op 12 juni. Op deze dag wordt over de hele wereld de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) Dag tegen Kinderarbeid gevierd. Vandaag de dag werken er wereldwijd 215 miljoen kinderen, waarvan 115 in bijzonder gevaarlijke omstandigheden. Deze dag is een symbool geworden van de strijd voor de wereld van de toekomst, waarin geen plaats zal zijn voor kinderarbeid en waarin de kindertijd echt zorgeloos, onbewolkt en gelukkig zal worden.

Aanbevolen: