Wat Een Feestdag Ufologendag

Inhoudsopgave:

Wat Een Feestdag Ufologendag
Wat Een Feestdag Ufologendag

Video: Wat Een Feestdag Ufologendag

Video: Wat Een Feestdag Ufologendag
Video: De Ochtend Wandeling S1/E64 | Christelijke feestdagen moet worden afgeschaft! 2024, Mei
Anonim

Sinds de jaren veertig van de twintigste eeuw wordt er verdacht veel gesproken over niet-geïdentificeerde vliegende objecten (UFO's). Mensen die verklaarden dat ze dergelijke objecten zagen, contact hadden met buitenaardse wezens, enz., kwamen vaak in de aandacht van het publiek. Natuurlijk verschenen er ook onderzoekers van dergelijke gevallen. Ze hebben zelfs hun eigen feestdag - het wordt UFO-dag of UFO-dag genoemd.

Wat een feestdag Ufologendag
Wat een feestdag Ufologendag

Roswell-incident

UFO-dag wordt elk jaar op 2 juli gevierd. Deze datum is niet toevallig - hij wordt geassocieerd met het beroemde Roswell-incident in 1947. Het was toen dat op het grondgebied van de staat New Mexico, in de woestijn bij de stad Roswell, een bepaald apparaat neerstortte.

Even later in de uitgave van de plaatselijke krant "Roswell Daily Record" stond een artikel met de titel "Het leger nam een vliegende schotel in beslag op de ranch bij Roswell." Dit artikel was gebaseerd op een persbericht van PR-medewerker Walter Hout in opdracht van kolonel William Blanchard.

Beeld
Beeld

Wat er in de krant stond zorgde voor veel opschudding. De volgende dag ontkende de Amerikaanse generaal Reimi echter de informatie in het Roswell Daily Record. Hij zei dat een gewone weerballon neerstortte in de buurt van Roswell. Hoe het ook zij, het incident werd geclassificeerd door de Amerikaanse autoriteiten.

Een tweede golf van belangstelling voor het Roswell-incident kwam na een interview met majoor Jesse Marcel in 1978. Marseille nam deel aan het onderzoek naar het incident in 1947. En hij was er zeker van dat het leger precies het buitenaardse schip en verschillende dode buitenaardse wezens had gevonden. Zijn verhaal is erg populair geworden bij UFO-enthousiastelingen en is verschenen in een aantal documentaires.

In de jaren negentig werden enkele documenten uit de Amerikaanse militaire archieven over het Roswell-incident openbaar gemaakt. Ze bevatten onder meer informatie dat de sonde die in 1947 viel, werd gebruikt als onderdeel van het uiterst geheime Mogul-project. Dit project omvatte de fixatie (met behulp van speciale apparatuur, die net op de sondes was geplaatst) van geluidsgolven van de tests van bommen, die op dat moment in de USSR werden uitgevoerd. Het project bereikte zijn gestelde doelen, maar werd te duur geacht en werd uiteindelijk in 1949 stopgezet. Deze uitleg stelde natuurlijk niet iedereen tevreden … Over het algemeen zijn er nog steeds geschillen over wat er in de zomer van 1947 in de staat New Mexico is gebeurd.

UFO-dag in Roswell

De grootste UFO-dagvieringen worden in Roswell zelf gehouden. Begin juli komen hier elk jaar tienduizenden mensen. Op dit moment wordt hier een festival gehouden met thematische lezingen, seminars, speciale tentoonstellingen en een grappige kostuumparade. Naar schatting brengt UFO-dag jaarlijks miljoenen dollars naar de economie van Roswell.

Op de dagen dat het festival plaatsvindt, zijn er praktisch geen vrije kamers in de hotels van de stad. Gasten van de stad worden souvenirs met buitenaardse symbolen verkocht en organiseren excursies voor hen naar het gebied waar de fragmenten van de "vliegende schotel" werden gevonden.

Beeld
Beeld

Bovendien kan iedereen het Roswell International UFO Museum bezoeken. Een van de belangrijkste tentoonstellingen van het museum is een realistische pop die een conventioneel buitenaards wezen uitbeeldt met een onevenredig groot hoofd.

Ufologendag vieren in andere landen

Natuurlijk worden op 2 juli ufologische seminars, forums, conferenties en demonstraties van documentair materiaal op andere plaatsen op onze planeet gehouden. De belangstelling voor dit onderwerp is nog steeds erg groot.

Beeld
Beeld

En op 2 juli sturen sommige activisten brieven naar de relevante structuren met het verzoek om de beschikbare informatie over UFO's vrij te geven. De mening dat de autoriteiten en speciale diensten informatie over buitenaardse wezens en hun vliegtuigen verbergen, is vrij wijdverbreid.

Trouwens, Rusland heeft ook zijn eigen UFO-organisatie, de naam is "Cosmopoisk". Het heeft vestigingen in een aantal regio's van het land. Dit betekent dat er veel enthousiastelingen in de Russische Federatie wonen die de Dag van de Ufoloog als hun professionele feestdag kunnen beschouwen.

Vermeldenswaard is hier dat ufologie niet wordt erkend als een serieuze wetenschappelijke discipline (veel wetenschappers noemen het pseudowetenschap). Dit komt door het feit dat niemand honderd procent verifieerbaar bewijs heeft geleverd van het bestaan van UFO's. Maar wie weet, misschien ligt alles nog in het verschiet…

Aanbevolen: