Waarom Vieren We 8 Maart

Inhoudsopgave:

Waarom Vieren We 8 Maart
Waarom Vieren We 8 Maart

Video: Waarom Vieren We 8 Maart

Video: Waarom Vieren We 8 Maart
Video: Live Stream, посвященный 8 марта. Обсуждаем необходимость участия Димаша в Carpool Karaoke (SUB) 2024, April
Anonim

De viering van 8 maart, als een vrouwendag, is zo stevig verankerd in het leven dat velen zich het ware doel van deze dag niet meer herinneren - het is zo aangenaam om je in de lente te verheugen, om vrouwen te verrassen zonder in de betekenis van de vakantie te duiken. Het is soms nuttig om te onthouden hoe het idee om vrouwen te eren tot stand kwam.

Waarom vieren we 8 maart
Waarom vieren we 8 maart

instructies:

Stap 1

8 maart werd de dag van de eerste revolutionaire stap van vrouwen - arbeiders in textiel- en schoenenfabrieken in New York namen deel aan een betoging die een verkorting van de werkdag, hogere lonen, betere arbeidsomstandigheden, enz. eiste. In 1857 kon de werkdag van een vrouw 16 uur bedragen en waren de lonen minimaal, terwijl soortgelijk werk voor mannen veel hoger werd gewaardeerd. Op deze dag werd de eerste vrouwenvakbond opgericht, die moest strijden voor de rechten van vrouwen in het arbeidscollectief.

Stap 2

Een paar jaar later, in Kopenhagen, op de Internationale Vrouwenconferentie, stelde Clara Zetkin een jaarlijkse Vrouwendag voor, die een oproep zou zijn aan vrouwen over de hele wereld. Slogans over de strijd voor gelijkheid, respect voor waardigheid, vrede en andere revolutionaire oproepen werden geuit op de bijeenkomst waar het gebruikelijk was om zo'n dag op 19 maart te vieren. Drie jaar na het congres werd de feestdag op verschillende dagen gehouden, maar in 1914 werd besloten om de Internationale Vrouwendag op 8 maart te houden - sindsdien is de datum ongewijzigd gebleven.

Stap 3

Geleidelijk aan verloor de feestdag zijn politieke karakter, werd het een vrije dag en in de Sovjettijd werden op deze dag vergaderingen gehouden, waar het management geëerde arbeiders eerde en rapporteerde over hoe het staatsbeleid ten aanzien van vrouwen werd uitgevoerd.

Stap 4

Nu, op 8 maart, is het gebruikelijk om vrouwen bloemen en geschenken te geven, bedrijfsevenementen te organiseren en hen aan te moedigen met geldelijke beloningen. Samen met 23 februari, wanneer mannen worden gefeliciteerd, is de vakantie een dag geworden waarop zelfs kinderen op de kleuterschool matinees voorbereiden op hun meisjes en kinderen moeders, zussen en vriendinnen feliciteren. Het wordt als verplicht beschouwd om op zijn minst een symbolisch geschenk te geven, en meisjes weten al van kinds af aan dat je op deze dag de mooiste moet zijn en dat je geschenken en aandacht van jongens kunt verwachten.

Stap 5

Naar analogie met Moederdag op 8 maart is het gebruikelijk om grootmoeders te bezoeken, hen te feliciteren, feesten te organiseren met overvloedige snacks, snoep en alcohol. Vrouwenvakantie wordt geassocieerd met het begin van de lente, frisheid en de wedergeboorte van de natuur uit de winterslaap, dus het is al vrolijk, opgewekt en optimistisch.

Aanbevolen: