Hoe Je Het Nieuwe Jaar Leuk Kunt Vieren Met Vrienden

Inhoudsopgave:

Hoe Je Het Nieuwe Jaar Leuk Kunt Vieren Met Vrienden
Hoe Je Het Nieuwe Jaar Leuk Kunt Vieren Met Vrienden

Video: Hoe Je Het Nieuwe Jaar Leuk Kunt Vieren Met Vrienden

Video: Hoe Je Het Nieuwe Jaar Leuk Kunt Vieren Met Vrienden
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Als je dit jaar besluit om een nieuwjaarsfeestje thuis te houden, dan moet je tot in het kleinste detail nadenken over het plan van het feestelijke evenement. Hoe leuk de oudejaarsavond zal zijn, hangt immers af van de succesvolle organisatie van de vakantie.

Hoe je het nieuwe jaar leuk kunt vieren met vrienden
Hoe je het nieuwe jaar leuk kunt vieren met vrienden

Plaats

Eerst moet je beslissen op de plaats waar je het nieuwe jaar met je vrienden wilt vieren. Bij het kiezen van een plaats voor een nieuwjaarsviering, moet rekening worden gehouden met parameters zoals het gemak van de locatie en het aantal gasten dat voor het feest is uitgenodigd. Als de afmetingen van uw woning het niet toelaten om er een groot gezelschap in te huisvesten, dan is het beter om een apart appartement te huren voor de duur van de vakantie.

De ideale optie is om naar een landhuis te gaan, waar je, naast het traditionele feest en nieuwjaarswedstrijden, plezier kunt hebben met sneeuwballen spelen met vrienden of gewoon lekker in de sneeuw kunt rommelen. Het is goed als er een badhuis of sauna op het grondgebied van de buitenwijken is, waar u de tweede dag van de nieuwjaarsviering kunt doorbrengen. Als alternatief kan het hele nieuwjaarsfeest in de sauna worden gehouden, waardoor zaken met plezier worden gecombineerd, maar in dit geval mag u geen sterke alcoholische dranken misbruiken.

Thema van het nieuwjaarsfeest

Het thema van de nieuwjaarsvakantie hoeft niet gebonden te zijn aan de mascotte van het komende jaar of te voldoen aan algemeen aanvaarde normen. Je kunt een verkleedfeestje hebben gerelateerd aan een bepaald thema (bijvoorbeeld een gangster-, piraten- of pyjamafeest), een feest organiseren in een bepaalde kleur, waar gasten bijvoorbeeld in rode kleding naar toe moeten komen, of een accessoire daarvan hebben kleur met hen. De inrichting van de kamer, de versiering van de kerstboom en de instelling van de feesttafel zullen ook afhangen van het gekozen thema en kleurenschema van het feest.

Als je het feest zo dicht mogelijk bij het thema van het nieuwe jaar wilt brengen, bedenk dan vooraf bepaalde rollen voor de gasten waar ze zich de hele oudejaarsavond aan zullen houden. Dit kunnen sprookjesfiguren zijn die iedereen kent, Snow Maiden, Santa Claus of helden die door jou zijn uitgevonden.

De keuze van een of ander thema voor de nieuwjaarsviering hangt uitsluitend af van uw persoonlijke voorkeuren, smaken en verlangens, maar in ieder geval zal de thematische focus een speciale sfeer van feest en algemeen plezier op het feest creëren.

Nieuwjaarswedstrijden

Wees niet lui om grappige en interessante wedstrijden voor uw gasten voor te bereiden, voor deelname waaraan ze gedenkwaardige prijzen zullen ontvangen. Als er geen minderjarige gasten zijn onder de uitgenodigden, kunnen de nieuwjaarswedstrijden enigszins "volwassen" van aard zijn.

Als u uw gasten een plezier wilt doen, bereid dan van tevoren nieuwjaarsgeschenken voor - u kunt ze zelf maken of in de winkel kopen. Cadeaus hoeven niet duur te zijn, zolang ze maar origineel en gedenkwaardig zijn. Nieuwjaarssouvenirs kunnen onder de boom worden gelegd of als feestelijke loterij worden gespeeld.

Feestelijke tafel

Welke gerechten op de nieuwjaarstafel aanwezig zullen zijn, hangt in de eerste plaats af van uw persoonlijke voorkeuren en financiële mogelijkheden. Je moet geen nieuwe producten najagen als je gasten wachten op een traditionele Olivier-salade, of omgekeerd, klassieke gerechten weigeren als je ziel om iets ongewoons en origineels vraagt. Het belangrijkste is om niet te veel te koken, zodat het resterende voedsel niet nog een week op hoeft. Probeer van tevoren de eetlust in te schatten van de gasten die voor het feest zijn uitgenodigd - hiermee kunt u het vereiste aantal porties berekenen.

Om een feestelijke sfeer op het feest te creëren, moet speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp en de aankleding van de nieuwjaarstafel. Eerst moeten uw gasten "met hun ogen eten" en pas daarna overgaan tot het beoordelen van de smaak van de gerechten die op de feesttafel worden gepresenteerd.

Aanbevolen: