Hoe Een Gelukkig Chinees Nieuwjaar Te Wensen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gelukkig Chinees Nieuwjaar Te Wensen?
Hoe Een Gelukkig Chinees Nieuwjaar Te Wensen?

Video: Hoe Een Gelukkig Chinees Nieuwjaar Te Wensen?

Video: Hoe Een Gelukkig Chinees Nieuwjaar Te Wensen?
Video: Chinees Nieuwjaar 2018 Jaar van de hond 2024, April
Anonim

Het vieren van het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender komt overeen met het begin van de eerste maanmaand van het jaar en duurt 15 dagen. Tijdens deze periode wordt het begin van de lente gevierd en de bevrijding van de tegenslagen van het afgelopen jaar, daarom wordt het Chinese Nieuwjaar het Lentefestival genoemd. Volgens een oude legende was het in deze tijd mogelijk om de boze draak te verdrijven die mensen op de eerste nacht van de komende lente verslond.

Hoe een gelukkig Chinees nieuwjaar te wensen?
Hoe een gelukkig Chinees nieuwjaar te wensen?

instructies:

Stap 1

De Chinese traditie van het verwelkomen van de lente houdt geen grote objectgeschenken in; geld heeft altijd de voorkeur. Maak daarom, om het Chinese Nieuwjaar te feliciteren, een kleine rode envelop, bij voorkeur met hiërogliefen, wensen voor gezondheid, voorspoed, geluk en stop er geld in. Er mag dan weinig geld zijn, het bedrag mag in geen geval het cijfer vier bevatten. Het getal 8 is in overeenstemming met het woord "rijkdom", en het geluid van het woord "vier" is in overeenstemming met het woord "dood".

Stap 2

Als je wel cadeaus geeft, probeer dan iets te combineren. Dit zal de eigenaar laten zien dat je hem geluk en harmonie in het gezin wenst.

Stap 3

Als je op het punt staat het Lentefeest te feliciteren, neem dan een paar mandarijnen mee. Hun naam ligt dicht bij de uitspraak van het woord goud, wat betekent dat ze geluk en voorspoed symboliseren. Over het algemeen zijn er in de Chinese cultuur veel symbolen uit de natuurlijke wereld, die het leven van mensen in al zijn verschijningsvormen weerspiegelen, dus je moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van items voor geschenken.

Stap 4

Het is ook belangrijk om te weten dat het voor het Lentefestival noodzakelijk is om nieuwe, speciaal gekochte kleding aan te trekken. In tegenstelling tot de Europese interpretatie van het Chinese Nieuwjaar, wordt de ontmoeting van de lente niet geassocieerd met de kleur van het dier dat het komende jaar symboliseert. De traditionele kleuren zijn rood en goud.

Stap 5

Tijdens je felicitaties, sla de handen ineen en zeg zeker: "Gefeliciteerd, ik wens je rijkdom en voorspoed!" of "Moge je leven vol geluk en vreugde zijn!" Vergeet niet dat je tijdens de viering van de lentebijeenkomst alleen kunt praten over goede en vrome daden.

Stap 6

Als u bij u thuis uitnodigt om de lente te ontmoeten, zorg er dan voor dat u aan de vooravond van de vakantie het huis grondig schoonmaakt - alles moet schoon schijnen. Het interieur moet zoveel mogelijk rode tinten hebben en de middelen om geluid te creëren moeten aanvullen: crackers, voetzoekers, rammelaars - boze geesten zijn bang voor rood en lawaai.

Aanbevolen: