Kerstboomspeelgoed Maken

Inhoudsopgave:

Kerstboomspeelgoed Maken
Kerstboomspeelgoed Maken

Video: Kerstboomspeelgoed Maken

Video: Kerstboomspeelgoed Maken
Video: Kerstboom speelgoed van kegels! New Year's handgemaakt artikel! 2024, April
Anonim

De heldere nieuwjaarsvakantie nadert. We pakken een kerstboom, een doos met speelgoed. En over de gruwel, terwijl de doos stof stond te vergaren in de kast, werd hij meerdere keren laten vallen door familieleden die de kast aan het opruimen waren of op zoek waren naar wat spullen. Het speelgoed was kapot. Maar je hoeft niet naar de winkel te rennen voor nieuwe sieraden, vooral omdat ze nu niet zo goedkoop zijn. Maak zelf mooi speelgoed.

Je kunt niet alleen mooi speelgoed voor in de kerstboom kopen, maar ook zelf maken
Je kunt niet alleen mooi speelgoed voor in de kerstboom kopen, maar ook zelf maken

instructies:

Stap 1

Papieren speelgoed is het gemakkelijkst te maken. We kopen gekleurd papier voor de creativiteit van kinderen in de winkel en maken slingers door papieren ringen te lijmen, ze één in één te rijgen, kettingen en lantaarns. U kunt "Dresden-cartonage" gebruiken, een techniek die aan het begin van de 20e eeuw populair was. Knip een figuur uit karton, plak het op een vel karton, omcirkel het en pak twee identieke figuren. Op de ene tekenen we het "gezicht" van de figuur, op de tweede - de "rug". We schilderen, lijmen en steken er een speld tussen, waar een touwtje doorheen wordt gehaald om het speelgoed op te hangen. Gedaan!

Stap 2

Kerstboomspeelgoed kan worden gebreid. Als breien niet je sterkste punt is, maken we pompons van wol. We verbinden twee kartonnen "donuts" en wikkelen ze overvloedig met draden, snijden dan de draden (alleen van buitenaf), verwijderen de ringen en binden de bundel - de pompon is klaar.

Stap 3

Je kunt een rauw ei nemen. Nadat we daar een gat hebben gemaakt, verwijderen we de inhoud en lijmen we de oren, ogen enzovoort, zodat we grappige kleine mensen en dieren krijgen.

Stap 4

Van gezouten deeg kan ook een kerstboomversiering worden gemaakt. Een glas bloem wordt gemengd met een glas fijngemalen zout. Een kwart glas water, een eetlepel zonnebloemolie en een eetlepel PVA worden toegevoegd. Na het mengen krijgen we de gewenste compositie en boetseren we mooie figuren, waarna we ze ongeveer 3 uur in de oven drogen bij een temperatuur van 50C en ze beschilderen. Vergeet niet om gewoon een draad in het midden van het speeltje te steken, zodat er iets is om aan de boom te hangen.

Aanbevolen: