Hoe Maak Je Speelgoed Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Speelgoed Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Maak Je Speelgoed Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Speelgoed Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Maak Je Speelgoed Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

De traditie van het versieren van een kerstboom in het nieuwe jaar is geworteld in verre heidense tijden. De kerstboom werd toen vereerd als een middel om het huis te beschermen tegen boze geesten, duisternis en kou en een symbool van triomf over de dood. Het leukste deel van de voorbereiding op de vakantie en vandaag voor ons is het versieren van de kerstboom. En ik wil heel graag speelgoed zien dat met hun eigen handen is gemaakt op de bosschoonheid naast het gekochte.

Hoe maak je speelgoed voor het nieuwe jaar?
Hoe maak je speelgoed voor het nieuwe jaar?

Het is nodig

  • - gekleurd papier, karton;
  • - gouache, acrylverf;
  • - inpakken;
  • - satijnen en papieren linten;
  • - kralen, kleine kralen;
  • - gekleurde paperclips;
  • - kleine dozen;
  • - walnoten;
  • - lijm;
  • - schaar;
  • - priem, dunne boor.

instructies:

Stap 1

Probeer allereerst je eigen decoratieve slinger te maken. Als materiaal hiervoor zijn kegels, papier, karton, multiplex, klein kerstboomspeelgoed geschikt. Teken en knip figuren van sneeuwmannen en herten, kleine kerstbomen en huisjes, sterren, sneeuwvlokken, lantaarns uit gekleurd karton of gekleurd papier.

Stap 2

Vergeet het symbool van het komende jaar niet - de draak. Knip de draakjes uit golfkarton en beschilder ze met groene gouache of acryl. U kunt gewoon karton of dun triplex gebruiken, ze plakken met groen golfpapier of ze schilderen met verf. Lijm de ogen en neus van confetti of kleine kralen, kralen aan de figuren.

Stap 3

Maak met een priem of dikke naald een gaatje in elk figuurtje en steek er een gekleurde paperclip in. Neem een helder satijnen lint en plaats de voorbereide figuren erop en verzamel de slinger. Als de beeldjes met paperclips aan het lint zijn bevestigd, kunt u ze op elk moment verwisselen of vervangen wanneer de slinger al op de beoogde plaats hangt en de muur of kroonlijst van uw huis verfraait.

Stap 4

Zoek kleine dozen in huis (of lijm aan elkaar van dik papier of karton). Ook hiervoor zijn luciferdoosjes geschikt. Wikkel ze allemaal in glitterpapier en knoop mooie strikken met linten van de bloemen- of cadeauwinkels. Laat de lange uiteinden van de linten vrij zodat je ze kunt gebruiken om de dozen aan de boom te knopen of op te hangen.

Stap 5

Neem grote walnoten, maak er gaten door met een dunne boor of priem. Verf de noten met goud- of zilverkleurige acrylverf (je kunt hiervoor een spuitbus gebruiken). Als de verf droog is, haal je een smal (ongeveer 0,5 cm) satijnen lint van de juiste kleur door het gat. Leg een knoop aan de onderkant, een strik aan de bovenkant, laat de uiteinden van de linten lang om de noten aan de bosschoonheid te hangen.

Aanbevolen: