Hoe Het Nieuwe Jaar In Japan Te Vieren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar In Japan Te Vieren
Hoe Het Nieuwe Jaar In Japan Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Japan Te Vieren

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar In Japan Te Vieren
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

De Japanners koesteren de tradities van hun land. Elk detail van de nieuwjaarsviering in het land van de rijzende zon is symbolisch - de gerechten van de feesttafel, decoraties, gebruiken, geschenken.

Hoe het nieuwe jaar in Japan te vieren
Hoe het nieuwe jaar in Japan te vieren

Net als in Rusland is het in Japan gebruikelijk om op 1 januari het nieuwe jaar te vieren. Op 29-30 december gaan echter bijna alle medewerkers op vakantie. De feestperiode in het land wordt "gouden week" genoemd.

De meeste Japanners brengen hun vakantie door met hun gezin of buiten de stad.

Traditionele gerechten van de Japanse nieuwjaarstafel

In bijna elk Japans huis staat mochi (rijstcake) voor de vakantie op tafel. Het recept om het te koken gaat diep in de oudheid - een kleverige rijstvariëteit werd in een echt houten vat geladen, verschillende mensen roerden het lang en sloegen het vervolgens af met zware houten hamers.

Vroeger was het koken van mochi uitsluitend het voorrecht van mannen, maar door de afname van hun aantal in de dorpen begonnen de Japanners tevreden te zijn met machinaal gemaakte mochi.

Naast rijstwafels is osechi een must-have gerecht op elke Japanse tafel. Het is een verzameling niet-bederfelijke voedingsmiddelen die aan een groot aantal mensen kan worden gevoerd. Dit voedsel is geweldig voor huisvrouwen en vermindert de tijd die aan het fornuis wordt doorgebracht tijdens de nieuwjaarsvakantie aanzienlijk. Onlangs is osechi gekocht in supermarkten en de meeste jonge Japanse vrouwen zijn het recept voor de bereiding thuis al vergeten.

Nieuwjaar vieren in Japanse gezinnen

Kadomatsu is een nieuwjaarsdecoratie die door de Japanners wordt gebruikt om de ingang van hun huizen te versieren. Het bestaat uit een dennentak en verschillende complementaire details. Onder hen zijn bamboe, pruimen, varens, mandarijnen, algen. Ze hebben allemaal een specifieke betekenis. Bijvoorbeeld, dennen - symboliseert een lang leven, varen - zuivering, vruchtbaarheid.

De vakantie zelf begint op de avond van 31 december. Tot de volgende dag komen alle gezinsleden samen aan tafel om het oude nieuwe jaar door te brengen. Kinderen kijken meestal naar amusementsprogramma's of spelen videogames. Al de rest begint de gerechten van de meester te proeven en te drinken.

Ongeveer 15 minuten voordat oudejaarsavond begint, kunnen boeddhistische klokken worden gehoord. Ze moeten 108 slagen afslaan, wat symbool staat voor 108 zonden die het afgelopen jaar een persoon zijn vergeven. Tijdens deze periode eten de meeste Japanners soba (rijstpap). Lange en dunne rijstnoedels zijn een symbool van een lang en gelukkig leven in het nieuwe jaar.

Daarna gaat iedereen naar bed. Hatsuyume is de eerste droom van het jaar, dat weten de Japanners zeker. dat hij een gelukkige toekomst kan voorspellen.

Op de ochtend van 1 januari wordt zoni (nieuwjaarssoep) geserveerd samen met mochi. Na het ontbijt gaan alle gezinsleden naar de dichtstbijzijnde tempel voor gebed.

In de regel duurt de nieuwjaarsstemming onder de Japanners ongeveer 3-4 dagen, waarna iedereen zich begint af te stemmen op werkdagen. Aan het einde van het weekend bereiden de meeste huisvrouwen een ander nationaal gerecht - nanagusa-kayu (rijstpap met kruiden). Op 15 januari halen Japanse families alle nieuwjaarsversieringen uit hun huizen en verbranden ze op een drukke plaats. Zo eindigt de nieuwjaarsgroet.

Aanbevolen: