Geschiedenis Van De Feestdag Politiedag

Inhoudsopgave:

Geschiedenis Van De Feestdag Politiedag
Geschiedenis Van De Feestdag Politiedag

Video: Geschiedenis Van De Feestdag Politiedag

Video: Geschiedenis Van De Feestdag Politiedag
Video: Tijdvak 8 - Introductie 19e eeuw 2024, April
Anonim

Nu is het passender om deze feestdag Politiedag te noemen. Voor de meerderheid van de Russische burgers blijft het echter de Dag van de Politie. Elke herfst wordt het steevast gevierd op 10 november. De wortels van de Militia Day-vakantie gaan de geschiedenis in.

Geschiedenis van de feestdag Politiedag
Geschiedenis van de feestdag Politiedag

Waar kwam de politie vandaan?

Het woord "militie" komt van het Griekse "leger". De professionele feestdag van moedige mannen en dappere vrouwen werd in 1980 officieel goedgekeurd door de Opperste Sovjet van de USSR. Vervolgens werden in 1988 wijzigingen aangebracht in het decreet "Op feestdagen en gedenkwaardige dagen". Over het algemeen vierden politieagenten voor het eerst hun dag in 1962. Toen heette het de Dag van de Sovjetmilitie. De wortels van deze feestdag gaan echter terug tot het bewind van Peter de Grote, namelijk in 1715. De keizer creëerde een openbare ordedienst in zijn rijk. Toen, net als nu, droeg ze de naam van de politie. Politie - van de Griekse "regering", die overeenkwam met de essentie van de activiteiten van de mensen die daar dienden. De politie hielp de keizer bij het besturen van de staat, bij het beschermen van zijn belangen tegen mensen die wettige daden plegen.

In 1801 bracht Alexander I wijzigingen aan in deze structuur. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verschijnt. Zijn functie is het vangen van vluchtelingen en deserteurs, die aan het begin van de 19e eeuw waren gescheiden vanwege de tirannie van de landheren. Naast de openbare orde was het ministerie betrokken bij het blussen van branden.

In 1810 was de situatie weer veranderd. Nu is de politie verwijderd van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zo is het Ministerie van Politie ontstaan. Vanaf dat moment waren de medewerkers van het Ministerie van Politie uitsluitend bezig met operationeel zoekwerk. De rest van de functies bleef bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De verschijning van de politie, die de moderne burger van de Russische samenleving kent, verscheen in oktober 1917, onmiddellijk na de Oktoberrevolutie en de oprichting van een nieuw land. Toen veranderde de politie in een arbeiders- en boerenmilitie en vervolgens in een Sovjetmilitie. Burgers ouder dan 21 jaar werden toegelaten tot de politie. Alle militieleden waren uniform gekleed - ze introduceerden een uniform. Dit vergroot volgens de autoriteiten het gezag van de politieman in de samenleving.

Vandaag - de politie

In de 20e eeuw heeft de politie-militie meer dan één transformatie en reorganisatie ondergaan. In 1923 werd de dienst van districtsbewakers gevormd, vandaag - districtsinspecteurs. Dit is de enige schakel tussen de huidige politie en de bevolking. Nu is er een publieke en criminele militie, of liever de politie. Deze nieuwste innovatie haalde de Russische politie in 2011, toen ze de politie werden.

Traditiegetrouw is elk jaar het hoofdgeschenk voor alle medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken een feestelijk concert.

Aanbevolen: