Welke Feestdagen Werden Gevierd In De USSR

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Werden Gevierd In De USSR
Welke Feestdagen Werden Gevierd In De USSR

Video: Welke Feestdagen Werden Gevierd In De USSR

Video: Welke Feestdagen Werden Gevierd In De USSR
Video: What If the Soviet Union Reunited Today? 2024, April
Anonim

Het beleid van de USSR ondersteunde geen religieuze overtuigingen, dus alle orthodoxe feestdagen die Rusland nu viert, werden verboden. Maar er werden socialistische feestdagen gevierd.

Welke feestdagen werden gevierd in de USSR
Welke feestdagen werden gevierd in de USSR

De belangrijkste feestdagen

Vakanties in de Sovjet-Unie waren er weinig, ze werden voornamelijk gevierd met luidruchtige huisfeesten of gingen naar concerten die aan een bepaalde datum waren gewijd. Drie feestdagen werden als de belangrijkste beschouwd, ze gingen zeker gepaard met parades door het hele land, arbeiders kregen prijzen en eretitels.

- 7 november, verjaardag van de Grote Socialistische Oktoberrevolutie van 1917;

- 1 mei Internationale Dag van de Solidariteit van de Arbeiders;

- 9 mei Victory Day, gevierd sinds 1945.

Deze drie feestdagen werden voor het Sovjetvolk als heilig beschouwd. Ze bereidden zich zorgvuldig voor, tekenden van tevoren spandoeken voor de parades, memoriseerden gedichten en liederen die aan deze dagen waren gewijd. De ondernemingen stelden rapporten op over het verrichte werk, hielden galaconcerten, bekroonden de beste arbeiders met erecertificaten en titels, presenteerden gepersonaliseerde geschenken en vakantiesets.

Hoe de feestdagen werden gevierd

Tegenwoordig ging het Sovjet-volk 's morgens naar de parade. Alle stadsorganisaties, inclusief scholieren, studenten en veteranen, liepen in ordelijke, vriendelijke colonnes langs de tribunes. Vanaf de tribunes werden ze gefeliciteerd door de hoogste leiding van de stad en als reactie riep iedereen vrolijk en vriendelijk "Hoera!"

Na zo'n parade werden er massale festiviteiten gehouden voor de arbeiders met verschillende wedstrijden, quizzen en kleine gedenkwaardige geschenken.

Hier kon je barbecueën, honderd gram drinken en je favoriete volksliedjes zingen.

Daarna gingen allen in bevriende gezelschappen naar huis, waar het hoofdfeest verder ging. Hoewel er niet veel lekkernijen op de Sovjettafels stonden, probeerde elke gastvrouw iets speciaals voor deze dag voor te bereiden.

De rest van de feestdagen in de USSR werden over het algemeen op dezelfde manier gevierd. Het enige dat ze veel bescheidener werden gevierd, in hechte familiekring of op bezoek bij dierbaren.

Omdat er weinig vakanties waren, keken de mensen ongeduldig uit naar elke belangrijke datum.

Alle feestdagen kregen een speciale patriottische betekenis, de mensen waren trots op hun land en waren oprecht blij dat ze in zo'n prachtige machtige staat als de Sovjet-Unie leefden.

De belangrijkste feestdagen van de USSR (behalve 7 november) worden nu gevierd in het moderne Rusland. Ze hebben eenvoudigweg verschillende symbolische data verwijderd die verband houden met het communistische systeem. Dit is Pioneer Day, Lenins verjaardag, Komsomol-dag en dergelijke, maar de belangrijkste feestdagen zijn hetzelfde gebleven.

Aanbevolen: