Hoe Maak Je Een Kabouterbaard?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kabouterbaard?
Hoe Maak Je Een Kabouterbaard?

Video: Hoe Maak Je Een Kabouterbaard?

Video: Hoe Maak Je Een Kabouterbaard?
Video: Een simpele hoedje van papier vouwen (A4) [HD] 2024, April
Anonim

Een baard is een essentieel onderdeel van het kostuum van een kabouter. Soms maken ze natuurlijk een pak zonder baard, maar dan lijkt de kabouter niet op zichzelf. De baard geeft volledigheid aan zijn imago. Een baard kan op verschillende manieren worden gemaakt, maar het ziet er het meest interessant uit als het is vastgebonden met een pony.

Hoe maak je een kabouterbaard?
Hoe maak je een kabouterbaard?

Het is nodig

  • Kabouterbaard
  • een streng wit, rood of zwart synthetisch touw
  • haak nummer 2
  • elastiek of vlecht

instructies:

Stap 1

Begin de baard van bovenaf te breien. Meet hiervoor het gezicht van het kind en knoop een ketting van luchtlussen van de gewenste lengte. Draai het werk om, neem een stuk vlecht en brei de volgende rij met enkele haakjes, bevestig de vlecht aan het breiwerk. Om dit te doen, legt u tijdens het breien de vlecht op de palen van de vorige rij. Bind aan het einde van de rij, draai het werk om.

Stap 2

Brei meerdere rijen in kolommen zonder lussen toe te voegen of af te trekken. Het hangt allemaal af van de vorm en lengte van de baard die je kiest. Als de baard kort en breed is, zijn 15-20 rijen voldoende. Begin daarna met het verkleinen van de lussen, zonder 5-7 kolommen in elke rij te binden. Als de baard lang en smal is, trekt u na het breien van 25-30 rijen de lussen als volgt af. Brei vanaf het begin van de toer 2 stokjes, dan 2 steken samen, en brei zo tot het einde van de toer. Minder de lussen tot er 5 steken over zijn.

Stap 3

Begin met het breien van de pony vanaf de onderkant. Brei in elke kolom 1 lus. Brei even rijen met halve kolommen. Plaats de lussen van de volgende rij voorzichtig op de lussen van de vorige. Brei op deze manier tot waar de baard de vlecht raakt. Na het breien van de laatste rij, breek de draad, trek de knoop aan en rijg tussen de palen.

Aanbevolen: