Hoe Maak Je Een Creatieve Kerstboom Van Boeken

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Creatieve Kerstboom Van Boeken
Hoe Maak Je Een Creatieve Kerstboom Van Boeken

Video: Hoe Maak Je Een Creatieve Kerstboom Van Boeken

Video: Hoe Maak Je Een Creatieve Kerstboom Van Boeken
Video: Creatief met boeken - kerstboom 2024, April
Anonim

De kerstboom als attribuut van de nieuwjaarsvakantie hoeft helemaal niet uit het bos te komen. Het kan worden vervangen door een alternatief gemaakt van wat voorhanden is.

Kerstboom gemaakt van boeken
Kerstboom gemaakt van boeken

Als je een grote kenner van de natuur bent en niet wilt dat een gezaagde boom in je huis staat en eraan herinnert dat hij "verpest" is, dan kun je hem maken van afvalmateriaal. Het is heel goed mogelijk om zo'n boom te bouwen. Bovendien is het interessant, ongebruikelijk en grappig.

Boek boom

Heb je een rijke thuisbibliotheek in huis? Het kan goed van pas komen om er een bijzondere kerstboom van te maken. Zo'n boom zal zowel u als uw gasten verrassen en verrukken. Het is niet nodig om van boeken een grote kerstboom te maken. Het is voldoende om het te bouwen uit een paar dozijn boeken van verschillende groottes (diktes). Maar als er veel boeken zijn en er is een verlangen, maak dan de boom groter.

Kerstboom en boeken
Kerstboom en boeken

Optie 1

Vouw de boeken op tafel in een kegel. De dikste boeken kunnen als basis worden gebruikt, en hoe hoger de "boom", hoe dunner de boeken moeten zijn. Het belangrijkste is dat elke rij is gemaakt van boeken van dezelfde dikte.

Optie 2

Vouwboeken is los van formaat, maar chaotisch. Zorg ervoor dat de randen aan verschillende kanten uitsteken. Werk in beide gevallen de constructie af met een klein volume en plaats er een ster of een kerstboomkegel op.

Kerstboom gemaakt van boeken
Kerstboom gemaakt van boeken

Optie 3

Deze optie is ingewikkelder. Als je twee planken met boeken naast elkaar hebt, kun je ze combineren door de boeken zo te rangschikken dat de rijen met de boeken naar boven "stijgen", dat wil zeggen, naar boven toe taps toelopen. Het blijkt dat de boeken schuin op de "kofferbak" worden gestapeld. Omdat boeken meestal verschillende kleuren hebben, moet het versieren van zo'n boom tot een minimum worden beperkt. Deze pittoreske constructie kan echt behouden blijven na de vakantie. Ze zal hem nog lang herinneren.

Kerstboom gemaakt van boeken
Kerstboom gemaakt van boeken

Optie 4

Deze kerstboom zal boeken nodig hebben die hoog tijd zijn om naar het papier te gaan. Een kerstboom gemaakt van onbruikbare boeken zal klein, maar erg origineel blijken te zijn. En als je het ook glamoureus wilt maken, kun je in plaats van boeken felle kleurrijke tijdschriften nemen. Het attribuut wordt als volgt gedaan. "Gut" een boek op een notebook. Gebruik lijm om ze langs de naai- of lijmrand van het boek te verbinden. Pak een liniaal en een viltstift. Teken een diagonaal van de boven- naar de onderkant van het boek (van de bovenhoek naar de benedenhoek). Knip het overtollige af. Vouw de pagina's uit en lijm de buitenste vellen. Het bleek een papieren kerstboom te zijn. Je kunt erachter komen hoe je het kunt versieren.

Aanbevolen: