Hoe Woorden Van Dankbaarheid Aan Leraren Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden Van Dankbaarheid Aan Leraren Te Schrijven
Hoe Woorden Van Dankbaarheid Aan Leraren Te Schrijven

Video: Hoe Woorden Van Dankbaarheid Aan Leraren Te Schrijven

Video: Hoe Woorden Van Dankbaarheid Aan Leraren Te Schrijven
Video: Te veel TOETSEN op jouw school? | De waarheid over SCHOOLSTRESS 2024, April
Anonim

School- en studentenjaren gaan zo onmerkbaar voorbij dat er al snel alleen nog maar herinneringen aan overblijven. Voor velen bracht deze tijd niet alleen moeilijkheden op het pad om een persoonlijkheid te worden, maar werd het ook een pijler van latere prestaties. En daarvoor moeten we niet alleen onze talenten bedanken, maar ook degenen die ze hebben helpen ontdekken en ontwikkelen.

Hoe woorden van dankbaarheid aan leraren te schrijven
Hoe woorden van dankbaarheid aan leraren te schrijven

Bedankt om te zijn

Mensen herinneren eraan om dankbaar te zijn wanneer een voorbeeld dat navolging verdient voor hun ogen staat. Vaak wordt het geserveerd door familieleden die de kinderen op de been hebben gebracht en hen een ticket naar een onafhankelijk leven hebben gegeven.

Maar naast de zorg voor naasten speelt de sensitieve en geduldige houding van leerkrachten een belangrijke rol voor hun leerlingen. Deze verdiensten lijken misschien niet zo voor de hand liggend, maar het zijn deze mensen die begiftigd zijn met het vermogen om zelfs vreemden op het juiste pad te sturen. De leraren, waarvan de herinnering jarenlang in de gedachten van de studenten is bewaard, slaagden erin om vreemden voor de kinderen te worden als echte mentoren en een tweede gezin.

Het vermogen om prachtig te bedanken

Om de leraar te plezieren met je aandacht en warme woorden, is het niet nodig om te wachten op zijn jubileum of Teacher's Day. Het gebeurt vaak dat de verbinding met mensen die de basis van wetenschap en leven hebben onderwezen, verloren gaat. Maar je kunt altijd tijd vinden, zelfs in het krapste schema, en je favoriete leraar zien.

Als je je wensen schriftelijk aan de docent wilt kenbaar maken, vul deze dan goed in. Het is aan te raden dit op een mooie ansichtkaart en netjes handschrift te doen. Behoud de traditie van een zakelijke brief met bijbehorende details. Je bent natuurlijk niet verplicht om een officiële toespraak te schrijven in overeenstemming met al zijn canons, beperk je tot het naleven van elementaire normen.

Geef in de kop van de brief de achternaam, voornaam en patroniem aan van de persoon aan wie deze is gericht, voeg een geschikt universeel epitheton toe, zoals "gerespecteerd" of "dierbaar". Na het belangrijkste proefstuk van het bericht, geschreven in een respectvolle toon, zet je je initialen en handtekening. Als leuke toevoeging bevestig je niet alleen je hand aan de brief, maar ook een klein bosje bloemen.

Vertel ons over je eigen prestaties, waar de leraar blij mee moet zijn, maar vergeet niet uit te leggen hoe belangrijk zijn bijdrage aan je lot voor jou is. Het is gepast om een paar zinnen te schrijven over de afgelopen school- of studententijd. Denk aan een interessant incident met betrekking tot je studie. Zo toon je aandacht aan de leraar en aan alles wat hij je heeft gegeven.

Denk niet dat de leraar, nadat je van school was gehaald, niet om je gaf. Dergelijke ontmoetingen met volwassen afdelingen inspireren de verdere opleiding van de jongere generatie en geven inzicht dat inspanningen niet verspild zijn. Blijf oprecht in wat je wilt overbrengen, want dit is de enige manier om iemand echt te plezieren met een vriendelijk woord.

Aanbevolen: