Nieuwjaar In Sint-Petersburg

Inhoudsopgave:

Nieuwjaar In Sint-Petersburg
Nieuwjaar In Sint-Petersburg

Video: Nieuwjaar In Sint-Petersburg

Video: Nieuwjaar In Sint-Petersburg
Video: Winter Saint Petersburg Russia 6K. Shot on Zenmuse X7 Drone// Зимний Петербург, аэросъёмка 2024, Mei
Anonim

Ondanks dat er tijdens het nieuwe jaar volgens de meeste Russen sneeuw op straat zou moeten liggen, gebeurt dit in Sint-Petersburg niet elke keer. Het uitzicht op de noordelijke hoofdstad van het nieuwe jaar kan echter elk van zijn gasten verrukken. De stad wordt ondergedompeld in een bijzondere feestelijke sfeer, er wordt een ijspaleis gebouwd en overal heerst algemeen plezier.

Nieuwjaar in Sint-Petersburg
Nieuwjaar in Sint-Petersburg

Nieuwjaarsprogramma

Amusement en volksvermaak in Sint-Petersburg op nieuwjaarsdag zijn ontelbaar. Op normale tijden zijn dat er nogal wat, maar tijdens deze wintervakantie kun je echt een wandeling maken. Door de bijzondere sfeer zal niemand zich vervelen.

Een must-see programma is een bezoek aan de Hermitage, met zijn unieke verzameling schatten van wereldkunst, schilderijen, die in andere musea ter wereld niet te vinden zijn. Het Russisch Museum heeft ook een enorme collectie verbazingwekkende kunstwerken. Over het algemeen zijn er veel musea in St. Petersburg, de exposities zijn heel verschillend, en waar je ook in geïnteresseerd bent, je zult er altijd iets vinden om te bezoeken, je zult zeker veel nieuwe dingen leren.

Wandelen door de stad is een ander entertainment dat je niet mag missen in St. Petersburg. De architectuur van de stad is de aparte attractie. Niet elke stad heeft zoveel mooie gebouwen en sculpturen, het is niet voor niets dat Sint-Petersburg wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van Europa. De met sneeuw bedekte Petrus- en Paulusvesting, de St. Isaac's en Kazankathedralen, evenals vele andere gebouwen - de noordelijke hoofdstad heeft gasten iets te laten zien.

Niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen die zich dit entertainment ook nog herinneren, kunnen op een ijsglijbaan niet ver van de Petrus- en Paulusvesting worden gegoten. Ondernemende jongeren bieden meteen ijstaarten en oude autobanden te huur aan, die perfect glijden, zodat echte snelheid bij het afdalen gegarandeerd is. Op het grondgebied van het fort zelf wordt elke winter een ijssculpturenfestival gehouden, dat zeker een bezoek waard is - het is erg mooi, vooral wanneer het ijs wordt verlicht door lantaarns.

Aan de vooravond van het nieuwe jaar vindt een identieke processie van de kerstman plaats langs de Nevsky Prospekt, hij wordt ontmoet op het Vitebsky-treinstation, rechtstreeks van Veliky Ustyug. Hij is het die officieel de nieuwjaarsvakantie "opent".

Op 31 december, in de late namiddag, beginnen overal in de stad massale festiviteiten. Mensen verzamelen zich op het Dvorovaya-plein, in het midden ervan staat een enorme stadskerstboom. Overal zijn scènes waar feestelijke optredens plaatsvinden. Zelfs de meest kieskeurige kijker zal iets interessants voor zichzelf vinden. Net voordat de klok slaat, wordt de toespraak van de president uitgezonden op grote schermen die op het plein zijn geïnstalleerd.

Een ander epicentrum van de vakantie ligt op het eiland Spit of Vasilievsky. Er staat ook een enorme kerstboom waarrond de volksfeesten de hele oudejaarsavond doorgaan.

Vanaf de katholieke kerst en tijdens alle nieuwjaarsvakanties is er een kermis op het Ostrovsky-plein, waar allerlei soorten snoep en souvenirs worden verkocht. Ook zijn er allerlei prijsvragen waarbij je iets kunt winnen.

Organisatorische momenten

Meestal gaan mensen op nieuwjaarsvakantie ongeveer een week of twee naar St. Petersburg. Probeer hotels en trein- of vliegtickets van tevoren te boeken. In de afgelopen jaren is de opwinding rond de wintervakantie in St. Petersburg toegenomen, het risico bestaat dat er simpelweg geen plaatsen zullen zijn.

Vergeet niet dat op oudejaarsavond het autoverkeer op de Nevsky Prospekt stopt. De metro werkt zoals gewoonlijk, dat wil zeggen, 's nachts werkt hij ook niet, hoewel hij meestal op 1 januari iets eerder opengaat, rond 4 uur 's ochtends. De kosten van een taxi schieten omhoog, vooral in de buurt van Palace Square - in het centrum van de vakantie, dus het is aan te raden om een auto te pakken en een paar straten verderop te gaan om wat te besparen.

Aanbevolen: