Hoe Te Stoppen Met Alcohol Op Een Feestje?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Stoppen Met Alcohol Op Een Feestje?
Hoe Te Stoppen Met Alcohol Op Een Feestje?

Video: Hoe Te Stoppen Met Alcohol Op Een Feestje?

Video: Hoe Te Stoppen Met Alcohol Op Een Feestje?
Video: Wat is het effect van een maand lang geen alcohol drinken op je lichaam? 2024, Mei
Anonim

Feesten gaan vaak gepaard met actief drinken. Alcohol kan echter schadelijk zijn voor iemands gezondheid en gedrag. Als je nuchter wilt blijven, sla dan de voorgestelde drank over.

https://www.freeimages.com/photo/789890
https://www.freeimages.com/photo/789890

Methode één: om gezondheidsredenen

Het vermijden van alcohol vanwege een slechte gezondheid is een ernstige oorzaak. U kunt bijvoorbeeld anderen vertellen dat u antibiotica of andere medicijnen gebruikt. Als u onnodige vragen / medeleven wilt vermijden, informeer dan dat u zich voorbereidt op een routineonderzoek. Morgen moet u bijvoorbeeld echografische diagnostiek of tests ondergaan.

Zwangerschap is een serieuze reden om te stoppen met drinken. Bovendien kan het zowel echt als fictief zijn. Als je bang bent voor gedetailleerde vragen, doe dan net alsof je mysterieus bent, leg je hand op je buik en zeg zachtjes: "Ik kan het niet." Bespreek de situatie met niemand.

Ook kunt u melden dat u een ernstige alcoholallergie heeft. Zorg er in dit geval voor dat u beschrijft wat er onmiddellijk na de goedkeuring gebeurt. Let op: uitslag en roodheid zal niemand serieus nemen. Zwelling van het strottenhoofd of bewustzijnsverlies is een goede reden om alcohol te weigeren op een feestje.

Methode twee: vermommen

Als je anderen niets wilt uitleggen, vermom je dan. Giet granaatappel/kersensap in een glas in plaats van rode wijn. Wit/champagne is een prima vervanger voor een frisdrank gemaakt van witte druiven. De cocktailoptie werkt ook: Sprite / Soda, Ice, Lime en Mint Leaves.

Met een dergelijke vermomming kunt u onnodige vragen vermijden en harmonieus opgaan in de omgeving. Het belangrijkste punt: u moet onafhankelijk de volheid van het glas controleren. Als iemand de truc doorziet, leg dan uit dat je net een time-out hebt genomen en hebt besloten om wat sap te drinken.

Methode drie, vierde, vijfde…

De derde manier om te stoppen met het drinken van alcohol op een feestje, is door te zeggen dat je aan het rijden bent. De straffen voor rijden onder invloed zijn tegenwoordig erg hoog. En soms kan zo'n experiment u en uw dierbaren het leven kosten.

Dieet kan ook een reden zijn om te stoppen met alcohol. Laat ze gewoon weten dat je het je niet kunt veroorloven om te drinken vanwege het hoge caloriegehalte. Het lopende detoxprogramma kan ook als argument dienen. Maar wees voorbereid op de meisjes om hen heen om haar te vragen om te delen.

De vijfde manier om te stoppen met drinken is door gewoon beleefd nee te zeggen. Beantwoord alle vragen die je niet wilt, er is geen verlangen, je hebt besloten niet meer te drinken. Let op: de weigering moet duidelijk en duidelijk klinken, zodat anderen zich niet haasten om u te overtuigen. En onthoud: de afwezigheid van alcohol in je glas is geen reden om je aan de zijlijn te vervelen.

Er zijn nog andere redenen om te stoppen met alcohol. Bijvoorbeeld een geplande reis / wandeling met een kind de volgende dag, een moeilijke vlucht, onafgemaakt werk of een ontmoeting met partners, enz. Deze gebeurtenissen zijn een serieuze reden om nuchter te blijven. Je zult niet gekweld worden door een kater, je zult helder kunnen denken en in een goed humeur zijn.

Aanbevolen: