8 Maart In De Kleuterschool

8 Maart In De Kleuterschool
8 Maart In De Kleuterschool

Video: 8 Maart In De Kleuterschool

Video: 8 Maart In De Kleuterschool
Video: Малыши поздравляют маму с 8 марта children's poems 子供の詩 儿童诗歌 어린이의시 детские стихи ziminvideo 2024, Mei
Anonim

De eerste lentevakantie wordt geassocieerd met bloemen en een glimlach. Kinderen uit de kindertijd moeten kennismaken met deze viering. Hoe breng je 8 maart door voor kinderen in de tuin, zodat het interessant is voor zowel kinderen als ouders?

8 maart in de kleuterschool
8 maart in de kleuterschool

Allereerst moet je nadenken over het scenario voor 8 maart voor de kindermatinee. Laat er twee of drie vooraanstaande opvoeders zijn die verkleed zijn in kostuums. Je kunt bijna elke afbeelding kiezen - het kunnen bloemenkostuums of fel geborduurde jurken zijn, die door drie zussen worden gedragen, die de lentemaanden verpersoonlijken.

De presentatoren gaan het podium op en vertellen waarom iedereen zich in de zaal verzamelde. Het is de moeite waard om iets te vertellen over hoe deze vakantie kwam, met vermelding van Clara Zetkin. Aan het einde van deze scène moet je de ontvoering van een van de presentatoren in scène zetten. De ontvoerder kan een grijze wolf, Serpent Gorynych of Koschey zijn. Om haar te redden, moeten kinderen speciale tests van geheugen, snelheid en bewegingsvermogen doorstaan.

De eerste test is een rijmwedstrijd. Kinderen moeten gedichten over de lente of een vakantie uit hun hoofd opzeggen. Na een geslaagd optreden kun je de kinderen aanmoedigen en een snoepje geven. Als er veel kinderen in de groep zijn, kunt u ze in twee delen verdelen: de eerste groep neemt deel aan de eerste test en de tweede aan de derde.

De volgende test is een snelheidsmarathon in het beeldhouwen van plasticine. Kinderen krijgen materiaal waarmee ze de ontvoerder voor een bepaalde tijd moeten verblinden, bijvoorbeeld in 3 minuten. Plasticine kan, indien gewenst, worden vervangen door viltstiften, laat de kinderen tekenen! Het is raadzaam om elk kind in de groep bij deze activiteit te betrekken.

De derde test is ieders favoriete dansen. Ouders vinden het geweldig om te zien hoe hun kind grappig beweegt op het ritme van de muziek, en de kinderen zelf houden gewoon van dansen. Natuurlijk zal het kind deze test perfect aankunnen.

De boosaardige ontvoerder zal ontroerd zijn, zijn fout toegeven en de vermiste presentator teruggeven aan de kinderen en hun ouders. Kinderen moeten vriendelijkheid en mededogen leren, dus het script moet vergeving en neerbuigendheid inhouden voor de grijze wolf of Gorynych. Kinderen zouden hem bij hen thuis moeten uitnodigen, een rondedans leiden.

Aan het einde van de matinee kun je de kinderen cadeaus geven - pakjes met snoep en fruit, en de ouders ambachten geven die hun kinderen hebben gemaakt.

Het menselijk geheugen slaat de kinderjaren niet volledig op, in de regel onthouden we deze leeftijd in flarden, in delen. Laat deze heldere momenten, in de herinnering aan je baby, genoeg zijn!

Aanbevolen: