Hoe Vier Je 1 April?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je 1 April?
Hoe Vier Je 1 April?

Video: Hoe Vier Je 1 April?

Video: Hoe Vier Je 1 April?
Video: Альтернативный дизайн для 3-часового квилта с толстой четвертью - еще 4 разреза 2024, Mei
Anonim

Het vieren van 1 april is een gewoonte die in veel landen bestaat. Dit is een dag van grappen en grappen, dus het is de moeite waard om het te vieren door grappen en grappen te bedenken en te realiseren. Overigens vieren ze in Spanje ook 1 april (dit wordt vaak 1 april genoemd, echter op 28 december). Als je niet weet hoe je 1 april moet vieren, lees dan hoe het in andere landen wordt gevierd.

Op deze dag lacht iedereen: van jong tot oud
Op deze dag lacht iedereen: van jong tot oud

instructies:

Stap 1

De officiële versie van de oorsprong van deze prachtige vakantie is als volgt: het begin van de vakantie werd teruggelegd in de 16e eeuw tijdens de overgang van Victoriaanse naar Gregoriaanse chronologie. Vervolgens werd in Frankrijk een decreet uitgevaardigd over het uitstellen van de nieuwjaarsvakantie van 25 maart naar de ons al bekende datum: 1 januari. En over degenen die het nieuwe jaar op 1 april (de laatste dag van de week van nieuwjaarsvakanties) bleven vieren, maakten ze grapjes en gaven ze lege of grappige geschenken.

Stap 2

De eerste massale 1 april-rally in ons land vond plaats in 1703 in Moskou. De herauten in alle grote straten drongen er bij de mensen op aan om een ongehoord optreden bij te wonen. De mensen die zich op de aangegeven dag (1 april) en om één uur op het plein hadden verzameld, zagen echter alleen een poster met het opschrift: "1 april - vertrouw niemand", hing op het podium.

Stap 3

De traditie van het vieren van 1 april werd wijdverbreid in de 16e eeuw in de Amerikaanse koloniën. Mensen lachten hun kameraden ongevaarlijk uit en gaven belachelijke opdrachten als "breng muggenvet / zoete azijn / iets dergelijks".

Stap 4

In Engeland wordt de datum van 1 april "All Fools Day" genoemd. Meestal maken ze grappen van 's morgens vroeg tot 's middags, terwijl ze de rally begeleiden met vriendelijke kreten van "April-dwaas!" (Engelse aprilgrap!).

Stap 5

De meest gepubliceerde rally in Engeland vond plaats in Londen in 1860. De nietsvermoedende Britten werden op het aangegeven tijdstip uitgenodigd om de "jaarlijkse wasceremonie voor witte tijgers" in de Tower bij te wonen. Veel mensen vielen voor deze rally. Er was natuurlijk geen ceremonie.

Stap 6

Een interessant feit is dat 1 april in geen van de landen een officiële feestdag werd.

Stap 7

Wanneer je op 1 april grappen uithaalt met je vrienden en hen voor de gek houdt, onthoud dan dat niemand van slechte grappen houdt. Het is één ding om te juichen of een grap uit te halen, en iets heel anders om hem bang te maken voor een aanval of hem er grappig of belachelijk uit te laten zien. Maak grapjes en doe je best op deze dag - dit is de perfecte manier om 1 april te vieren. En laat je grappen vriendelijk en grappig zijn.

Aanbevolen: