Hoe Was Het Red Hot Chili Peppers-concert?

Hoe Was Het Red Hot Chili Peppers-concert?
Hoe Was Het Red Hot Chili Peppers-concert?

Video: Hoe Was Het Red Hot Chili Peppers-concert?

Video: Hoe Was Het Red Hot Chili Peppers-concert?
Video: Red Hot Chili Peppers - Give it Away - Live at Slane castle 2024, Mei
Anonim

Op 25 juli 2012 vond in Kiev een concert plaats van de legendarische rockgroep Red Hot Chili Peppers. Het optreden vond plaats als onderdeel van een wereldtournee ter ondersteuning van het nieuwe album genaamd "I'm with You".

Hoe was het Red Hot Chili Peppers-concert?
Hoe was het Red Hot Chili Peppers-concert?

Voor het eerst verrukte Red Hot Chili Peppers de inwoners van Oekraïne. Tot 2012 was het team nog nooit in dit land geweest. Het optreden vond plaats in het NSC Olimpiyskiy. Het unieke van de show werd ook toegevoegd door het feit dat het het eerste concert was dat plaatsvond na de reconstructie van de hoofdarena. Op 26 juli vond op hetzelfde terrein een voetbalwedstrijd plaats tussen FC Dynamo en Hoverla. Maar het concert dat plaatsvond had geen enkele invloed op de kwaliteit van het veld, omdat de graszoden voor de show zorgvuldig werden bedekt. De leadzanger van de Red Hot Chili Peppers trad op in een Pussy Riot T-shirt. Hoewel hij geen toespraken hield, was het voor alle fans duidelijk dat hij de Russische groep steunde, waarvan de meisjes werden gearresteerd.

Zo'n veertigduizend mensen kwamen kijken naar het optreden van de beroemde rockers, wat helemaal niet verwonderlijk is. De Red Hot Chili Peppers hebben immers enorm veel fans. De openingsact werd uitgevoerd door de weinig bekende Engelse indierockband The Vaccines en de landgenoten van RHCP - Kasabian. Het concert zelf duurde ongeveer anderhalf uur.

De muzikanten beklommen het podium bij het wereldberoemde lied "Monarchy of Roses". Tijdens het concert werden zowel geliefde composities als nieuwe items van het album "I'm with You" uitgevoerd. Vooral de nummers "Can't Stop", "By the Way" en "Can't Stop" waren stormachtig. In een paar pauzes tussen de uitgevoerde hits, verblijdden de gitaristen de fans van de groep met solo-optredens.

Toen het concert ten einde liep, verlichtten fans de Olympische Spelen met duizenden lichtere lichten en gloeiende displays van mobiele telefoons. Maar de beroemde Amerikanen verrasten ook het publiek - voor een toegift kwamen de muzikanten naar buiten in FC Dynamo T-shirts. Tegelijkertijd verscheen bassist Flea op het podium, staande op zijn handen. Na zo'n kleurrijk optreden voerde de groep nog vijf nummers uit, waarna ze voorgoed het podium verlieten. Zo'n heldere en onvergetelijke show werd niet alleen herinnerd door de fans die naar het concert kwamen, maar zelfs door degenen die het optreden op de plaat hebben bekeken.

Aanbevolen: