Hoe Was De Parade Op 9 Mei 1945

Inhoudsopgave:

Hoe Was De Parade Op 9 Mei 1945
Hoe Was De Parade Op 9 Mei 1945

Video: Hoe Was De Parade Op 9 Mei 1945

Video: Hoe Was De Parade Op 9 Mei 1945
Video: Collaborateurs onder schot: de bevrijding in Amsterdam (1945) 2024, Mei
Anonim

Zoals u weet, kwam de overwinning in de Grote Vaderlandse Oorlog op 9 mei 1945. De parade, die later een traditie werd, werd echter later georganiseerd - op 24 juni van hetzelfde jaar. De voortgang ervan is geregistreerd en bestudeerd door historici.

Hoe was de parade op 9 mei 1945
Hoe was de parade op 9 mei 1945

instructies:

Stap 1

Het houden van een overwinningsparade direct na de ondertekening van de Duitse capitulatie was onmogelijk, vooral vanwege het feit dat het overweldigende aantal militaire eenheden zich op dat moment buiten de USSR bevond. Het was nodig om op hun terugkeer te wachten om de actie volledig te organiseren.

Stap 2

Het besluit om de parade te houden werd eind mei 1945 genomen in het Politburo. Tegen die tijd was de laatste groep Duitse troepen die zich verzette tegen de Sovjet-troepen verslagen. Hoewel de Tweede Wereldoorlog nog niet voorbij was en de USSR nog steeds verplichtingen had jegens haar bondgenoten met betrekking tot de voortzetting van de oorlog met Japan, werd het einde van de oorlog in Europa voor het grootste deel van de bevolking van de USSR de Dag van de Overwinning, zoals de meeste van de het leger begon van het slagveld naar huis terug te keren.

Stap 3

Op 22 juni tekende Stalin een bevel om de parade te organiseren. Militaire academies, scholen, evenals geconsolideerde regimenten van elk van de fronten die aan de oorlog deelnamen, moesten eraan deelnemen. Maarschalk Rokossovsky werd benoemd tot commandant van de parade en maarschalk Zhukov was de gastheer van de parade. De tribune voor eregasten werd traditioneel georganiseerd op het gebouw van het Mausoleum. Naast Stalin werd de parade bijgewoond door leden van het Politburo: Kalinin, Molotov en anderen.

Stap 4

Tijdens de parade zelf marcheerden de gecombineerde regimenten van de fronten met hun spandoeken over het Rode Plein. De helden van de Sovjet-Unie traden op als vaandeldragers. Ook namen enkele soldaten van buitenlandse troepen deel aan de processie, bijvoorbeeld Poolse en Tsjechoslowaakse formaties. Voor elk regiment werd een speciale mars uitgevoerd, die later de traditie van overwinningsparades werd.

Stap 5

Aan het einde van de passage van de geconsolideerde regimenten droeg een colonne soldaten 200 banners van het Duitse leger op de grond. Ze werden op een houten platform bij het mausoleum gegooid. Dit werd een symbool van de overgave van nazi-Duitsland. Na het einde van de parade werd het platform met de spandoeken verbrand.

Stap 6

Na de optocht bleef een groot aantal foto's en videomateriaal over, zo werd er een kleurendocumentaire opgenomen.

Aanbevolen: