Welke Techniek Wordt Gedemonstreerd Tijdens De Parade Op 9 Mei

Inhoudsopgave:

Welke Techniek Wordt Gedemonstreerd Tijdens De Parade Op 9 Mei
Welke Techniek Wordt Gedemonstreerd Tijdens De Parade Op 9 Mei

Video: Welke Techniek Wordt Gedemonstreerd Tijdens De Parade Op 9 Mei

Video: Welke Techniek Wordt Gedemonstreerd Tijdens De Parade Op 9 Mei
Video: Парад Победы 9 мая в Минске. Belarusian Army Parade Victory Day in Minsk. Вся техника. 2024, April
Anonim

Op 8 mei 1945 werd het decreet van de Opperste Sovjet van de USSR aangenomen, waarin 9 mei werd uitgeroepen tot een dag van nationale viering - de Dag van de Overwinning. Het werd de volgende ochtend gelezen. Er was geen parade op die eerste Dag van de Overwinning.

Welke techniek wordt gedemonstreerd op de parade op 9 mei
Welke techniek wordt gedemonstreerd op de parade op 9 mei

instructies:

Stap 1

De eerste Victory Parade werd op 24 juni 1945 in Moskou gehouden. Het is zorgvuldig voorbereid. Na een korte toespraak van maarschalk van de Sovjet-Unie, Zhukov, marcheerden de verenigde regimenten van de fronten, Karelsky, Leningradsky, alle vier Oekraïense, drie Wit-Russische, 1e Baltische, gecombineerde regimenten van de marine door het Rode Plein. Voor elke colonne stonden de commandanten van de fronten en legers. De strijdbanieren werden gedragen door de Helden van de Sovjet-Unie en de Ridders van de Orde van Glorie.

Stap 2

Het volgende deel van de parade was waarschijnlijk het meest indrukwekkend en gedenkwaardig. Een gecombineerd bataljon met de banieren en vaandels van nazi-Duitsland betrad het Rode Plein, dat aan de voet van het Mausoleum werd gegooid.

Stap 3

Vervolgens marcheerden eenheden van het Moskouse garnizoen, militaire onderwijsinstellingen, artillerie, luchtverdediging, cavalerie, tank en mottokonvooi door het Rode Plein. Ook gevechtsvliegtuigen namen deel aan de parade.

Stap 4

De tweede Victory Parade vond pas in 1965 plaats. In termen van het aantal betrokken apparatuur overtrof het de vorige. In de daaropvolgende jaren namen de troepen traditioneel deel aan de vieringen op het Rode Plein, gewijd aan 7 november en 1 mei. Er waren geen Victory Day-parades.

Stap 5

De eerste militaire parade na de ineenstorting van de Sovjet-Unie vond plaats in 1995 ter herdenking van de 50e verjaardag van de overwinning. Militaire uitrusting passeerde toen echter niet langs het Rode Plein, maar langs de Poklonnaya-heuvel. Sindsdien worden er jaarlijks optochten gehouden. Maar de volgende keer dat militair materieel pas in 2008 het Rode Plein binnenkwam.

Stap 6

Op 9 mei 2012 werden ongeveer 100 eenheden militair materieel naar de parade gebracht die was gewijd aan de 67e verjaardag van de Grote Overwinning. De voertuigen "Tiger" en "Lynx", gepantserde personeelsdragers BTR-80, T-90 tanks en gemotoriseerde artilleriekanonnen "Msta-S" waren erbij betrokken. Daarnaast passeerden lanceerinrichtingen van luchtafweerraketsystemen en complexen S-400, Triumph, Iskander-M, Pantsir-S, Buk-M2, Topol-M1 het Rode Plein. Vijf militaire transporthelikopters Mi-8 droegen Russische vlaggen over het plein.

Aanbevolen: