Hoe Een Uitnodigingstekst Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Uitnodigingstekst Te Schrijven
Hoe Een Uitnodigingstekst Te Schrijven

Video: Hoe Een Uitnodigingstekst Te Schrijven

Video: Hoe Een Uitnodigingstekst Te Schrijven
Video: Hoe schrijf je een kaart? 2024, April
Anonim

Evenementen, formeel en informeel, voor een breed scala aan mensen en heel intiem, worden speciaal voor gasten gehouden. Zorg er daarom voor dat alle gasten van tevoren uitnodigingen ontvangen met volledige informatie over het aanstaande evenement.

Hoe een uitnodigingstekst te schrijven
Hoe een uitnodigingstekst te schrijven

instructies:

Stap 1

Begin je uitnodiging met een bericht. In de officiële tekst is het passend om de woorden "Geachte heer / mevrouw (achternaam)" te gebruiken. U kunt de afkorting "Mr./Ms." gebruiken. Als u met naam en patroniem aanspreekt, laat dan het woord "heer" weg en schrijf gewoon "Geachte Sergei Dmitrievich."

In een uitnodiging voor een informeel evenement gericht aan een geliefde, gewoon aanspreken met de naam of "Lieve Elena".

Stap 2

Wijd de eerste zin van de hoofdtekst aan de uitnodiging zelf: "We nodigen je uit voor een galabanket", "We zullen je graag zien op een liefdadigheidsconcert", "Laat me je uitnodigen voor een feestelijk evenement". Geef vervolgens kort en bondig het doel, de aard en het thema van het komende evenement weer, bijvoorbeeld: "banket / buffet / congres / bijeenkomst ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van ons bedrijf."

In een informele uitnodiging kunt u op een originele en ongebruikelijke manier binnenkomen: "We nodigen u uit om de plechtige dag van onze bruiloft met ons te delen", "We haasten ons om onze vreugde te delen", enzovoort. Het belangrijkste is dat de boodschap duidelijk wordt begrepen door de ontvanger: hij was uitgenodigd voor het evenement.

Stap 3

Geef de plaats en tijd van het evenement aan. Soms is het handig om een routebeschrijving naar de bestemming toe te voegen. Vermeld eventueel in de uitnodiging de dresscode voor de genodigden.

Voor een themafeest in een vriendelijke kring moet de uitnodiging de elementen van de entourage van de aanstaande vakantie weerspiegelen, waardoor de gasten op de goede weg zijn. Waarschuw de gasten dat de toegang tot het stijlvolle feest alleen is in zonovergoten jurken en stijlvolle stropdassen, en tot de disco van de jaren 90 - in leggings en dumplings.

Stap 4

Zorg ervoor dat u uw uitnodiging ondertekent met de juiste beleefdheidsformule: "Met vriendelijke groeten", "Beste wensen", "Betrouwbaar u te zien op het evenement." In de zakelijke tekst is het passend om naast de voor- en achternaam ook de functie aan te geven.

In een uitnodiging voor een informeel (vriendschappelijk of familiefeest) tekent u zoals de geadresseerde van het bericht gewend is om contact met u op te nemen. Als u namens uw paar uitnodigt, onderteken dan beleefd de ansichtkaart als volgt: "Nikolai en Marina" (voor familieleden aan de kant van de man), "Marina en Nikolai" (familieleden van zijn wederhelft).

Aanbevolen: