Een Prijsinzending Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Prijsinzending Schrijven
Een Prijsinzending Schrijven

Video: Een Prijsinzending Schrijven

Video: Een Prijsinzending Schrijven
Video: Het leven is een wervelstorm - Sluipschutters (S4A2) 2024, April
Anonim

Als het gaat om het schrijven van een inzending voor een winnaarsprijs, is het belangrijk om een georganiseerde inspanning te leveren. Het gebruik van de formule voor dit essay zal de taak gemakkelijker maken. Het is de moeite waard om de stadia van het schrijven van dit werk in detail te begrijpen.

Een prijsinzending schrijven
Een prijsinzending schrijven

Noodzakelijk

  • - een pen;
  • - papier;
  • - publiek.

instructies:

Stap 1

Lees aandachtig de instructies en vereisten voor het schrijven van een prijsinzending. Je moet duidelijk weten wat het hoofddoel van het schrijven van dit werk is en wat de speciale punten zijn. Schrijf jezelf een ruwe schets op een apart stuk papier.

Stap 2

Schrijf een inleiding die meteen de aandacht van de kijker trekt. Essayonderwerpen kunnen totaal verschillend zijn. Begin met zinnen als deze: "Leven in een geldloze samenleving heeft zijn voordelen, maar het heeft ook zijn problemen." Of: "Het leven in een geldloze samenleving kan veilig zijn, maar heeft ook zijn problemen."

Stap 3

Voeg samenvattingen toe die het doel van uw essay bepalen. Focus op een of twee centrale punten. Maar je hoeft niet zo te beginnen: "Ik zeg dit om …". Probeer niet in de eerste persoon te schrijven. Dit zal beeldmateriaal toevoegen aan uw prestaties.

Stap 4

Bepaal het onderwerp van de presentatie. Gebruik je levenservaringen. Als iemand een onderscheiding krijgt voor het onderwerp "Cashless Society", vertel me dan hoe de berekeningen op dit werk je leven in het bijzonder hebben beïnvloed. Dit zal veel gemakkelijker zijn voor de luisteraar om waar te nemen.

Stap 5

Begin elke paragraaf van uw presentatie met een nieuw idee. Ga door met het beschrijven van uw ervaring. Maar vergeet het centrale idee van het verhaal niet: een competente presentatie van de winnaar voor de prijs.

Stap 6

Zeg tot slot een paar woorden over de persoon aan wie de prijs wordt toegekend. Koppel dit opnieuw aan het thema van zijn werk en je presentatie. Toon aan het eind de waarde van het werk dat hij heeft gedaan. Bijvoorbeeld: “Hoewel een geldloze samenleving voor problemen zorgt, biedt het ook nieuwe veiligheidsmaatregelen voor mensen en voor banken die in onze tijd actief zijn. Daarom reiken we een welverdiende onderscheiding uit…”

Stap 7

Laat twee of drie mensen je essay lezen en becommentariëren. Laat ze hun opmerkingen en wensen kenbaar maken. Onthoud dat je de show niet voor jezelf schrijft, maar voor het publiek en de winnaar. Daarom moet het een echte sensatie creëren. Herschrijf het een paar keer en controleer het nogmaals.

Aanbevolen: