Hoe Te Ontspannen In Het Bad

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ontspannen In Het Bad
Hoe Te Ontspannen In Het Bad

Video: Hoe Te Ontspannen In Het Bad

Video: Hoe Te Ontspannen In Het Bad
Video: Ademhalingsoefening tegen STRESS: Zo kom je volledig tot RUST - Psycholoog Najla 2024, Mei
Anonim

In het Russische bad, gevuld met geneeskrachtige stoom, kunt u uw lichaam en geest ontspannen. Het is geen toeval dat met de komst van dergelijke voordelen van de beschaving als verwarming en watervoorziening, baden hun belangrijke rol niet hebben verloren. Om niet alleen plezier te krijgen, maar ook te profiteren van de rust in het bad, is het belangrijk om enkele regels te volgen.

Hoe te ontspannen in het bad
Hoe te ontspannen in het bad

instructies:

Stap 1

Een bezoek aan het badhuis moet van tevoren worden gepland. U hoeft niet minder dan 2 uur voor het bad te eten - u moet naar het stoombad gaan met een licht hongergevoel. Aangezien in de stoomkamer een grote belasting voor het lichaam is, is het ook niet de moeite waard om kort voor het bad zwaar lichamelijk werk te doen, anders zult u geen plezier en voordeel kunnen krijgen. Maar als je de hele dag intensief bezig bent geweest met mentaal werk, dan zal het bad alleen maar je vermoeide hersenen verlichten en je lichaam vullen met aangename ontspanning.

Stap 2

Nooit gedoe in bad. Ben je nerveus, dan werkt volledige ontspanning van het zenuwstelsel niet en krijg je niet het gewenste effect. Kies daarom de ochtenduren als je naar een openbaar bad gaat. Op dit moment zijn er niet veel mensen, bovendien is het pand zelf nog steeds schoon. Het enige nadeel is dat het stoombad niet voldoende wordt verwarmd, maar het zal niet moeilijk zijn om de optimale tijd van bezoek te achterhalen.

Stap 3

Stomen met een bezem is ook verstandig. Als u een bezem van berken of eiken gebruikt, laat deze dan eerst in heet water weken. Voordat u de stoomkamer betreedt, was uzelf en zorg ervoor dat u uw haar niet nat maakt. Dep vervolgens je hele lichaam zodat er geen overtollig vocht is, neem een kleed of handdoek om op de plank te liggen, een hoed voor je hoofd en ga naar het stoombad.

Stap 4

Ga 3-4 minuten liggen, volledig ontspannend. Waarom is het nodig om in het stoombad te liggen? Doordat op deze manier het hele lichaam gelijkmatig opwarmt, zullen er geen plotselinge temperatuurveranderingen zijn van de benen naar het hoofd, wat vooral belangrijk is voor mensen met vaatziekten. Ga eerst op de onderste plank liggen, daarna kun je hoger gaan liggen. Er wordt aangenomen dat het mogelijk is om de tijd die je in de stoomkamer doorbrengt optimaal te bepalen door zweet - zodra de derde zweetdruppel uit de neus valt, kun je naar buiten gaan, maar het is belangrijk om goed naar jezelf te luisteren bij een bezoek aan de bad. Zodra u zich onwel voelt, verlaat u het stoombad en spoelt u zich af met warm water.

Stap 5

Neem een bezem voor de tweede toegang tot de stoomkamer. Het is noodzakelijk om warmte toe te voegen door een glas heet water in kleine porties op de stenen te spetteren. Stomen gaat het beste met een assistent. Je ligt ontspannen en je assistent gedraagt zich als een ventilator met een bezem die warme lucht rondpompt. U moet op deze manier handelen totdat er zweetdruppels op de huid verschijnen, waarna u zich moet omdraaien en de hele procedure moet herhalen. Dan wisselen jij en je assistent van plaats.

Stap 6

Neem een warme douche na uw stoombad en ontspan. Tijdens de rust moet je kruidenthee of groene thee met citroen drinken. Wees voorzichtig om je dorst te lessen met bier en andere sterke dranken.

Aanbevolen: