Picknick Op Het Platteland: Brandstof Kiezen

Inhoudsopgave:

Picknick Op Het Platteland: Brandstof Kiezen
Picknick Op Het Platteland: Brandstof Kiezen

Video: Picknick Op Het Platteland: Brandstof Kiezen

Video: Picknick Op Het Platteland: Brandstof Kiezen
Video: Gideon van Meijeren op bezoek bij de boeren! 2024, Maart
Anonim

Fans van picknicks buiten de stad bereiden ze altijd van tevoren voor, waarbij ze niet alleen zorgvuldig vlees kiezen voor de barbecue, maar ook brandstof voor de barbecue, die het vlees een onvergetelijke en unieke smaak kan geven. Dus wat is de beste brandstof voor picknicks en hoe kies je de juiste?

Picknick op het platteland: brandstof kiezen
Picknick op het platteland: brandstof kiezen

Keuze uit spiesjes

Een goede picknick is onmogelijk zonder barbecue, wat op zijn beurt onmogelijk is zonder vlees en natuurlijk spiesjes. Je moet de lengte van de spiesen voor de kebab kiezen, met de nadruk op de breedte van de vuurpot - korte spiesen vallen in een brede vuurpot, maar lange spiesen zijn perfect. Bij het kiezen van spiesen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan hun doorsnede - deze moet gedraaid of rechthoekig zijn.

De keuze voor spiesen met een reliëfgedeelte is te wijten aan het feit dat op gladde metalen spiesen het vlees niet zal schuiven wanneer ze worden gedraaid.

Als er om de een of andere reden geen metalen spiesen bij de hand waren, kunnen ze eenvoudig worden vervangen door speciale houten stokken. Het gebruik van houten spiesen is erg handig, omdat dit materiaal, in tegenstelling tot metaal, niet wegglijdt, waardoor het vlees bij elke draai van de houten spies kan draaien. Bovendien hoeven de sticks niet te worden gewassen - ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, de enige voorwaarde is om ze een kwartier in water te laten weken voordat je het vlees rijgt. Dit is nodig zodat het hout geen vlam vat.

Brandstofkeuze

De meest geschikte brandstof voor een zomerhuisje is houtskool, dat wordt verkocht in gespecialiseerde en supermarkten, maar ook in supermarkten. Als de picknick spontaan blijkt te zijn en er geen tijd is om zich erop voor te bereiden, kunnen droge takken als brandstof worden gebruikt, die tot kolen worden verbrand en in de vuurpot worden geplaatst. Het beste brandhout voor een picknick is hardhout (eiken en beuken), doornen, kornoelje, acacia en wijnstokken.

De belangrijkste kwaliteitscriteria bij het kiezen van brandhout zijn de hoeveelheid kolen en de warmte die ze produceren.

Van het categorisch ongeschikte brandhout om te barbecueën, kunnen naaldbomen worden genoemd, waarvan het harsachtige hout het vlees een bepaalde smaak geeft, zonder de oorspronkelijke smaak te verbeteren. Om het vlees een pittige smaak te geven, kun je het beste gourmetmarinades gebruiken.

Naast houtbrandstof voor een picknick in de buitenwijken, moet u ook verschillende brandbare middelen inslaan in de vorm van droge alcoholtabletten, lucifers en vloeistof voor ontsteking. Houtskool moet met deze vloeistof worden besprenkeld, een paar minuten wachten tot het is opgenomen en dan aansteken. Het is onmogelijk om er van tevoren steenkool mee te impregneren, maar ook om een vuur aan te steken met benzine, kerosine en technische of eetbare alcohol.

Aanbevolen: